Geri Dön
Politika Mansur Yavaş: Bizim yaptıklarımızı vaat olarak sunmaktan başka bir şey yapmıyorlar

Mansur Yavaş: Bizim yaptıklarımızı vaat olarak sunmaktan başka bir şey yapmıyorlar

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Bizim yaptıklarımızı vaat olarak sunmaktan başka bir şey yapmıyorlar. 'mansuryavas.com.tr' internet sitesi veya 'MY ANKARA' mobil uygulamasına girsinler yaptığımız projelere baksınlar; gerçek belediyeciliği biz yapıyoruz, Mansur Yavaş Belediyeciliğini öğrenecekler" dedi.

Mansur Yavaş: Bizim yaptıklarımızı vaat olarak sunmaktan başka bir şey yapmıyorlar

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Malıköy Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada Tuncay'ın bölgeye ilişkin sorun, öneri ve taleplerini dinleyen Yavaş, Sincan ilçesine bağlı Alcı Mahallesi'nde okul ve sağlık ocağı yapmak için çalıştıklarını belirterek,

"Seçimden önce konuşmuştuk. Alcı bölgesinin durumunu iyi biliyordum, seçimden sonra iki defa oradaki kooperatiflerle, derneklerle toplantı yapmak suretiyle 'ne yapabiliriz' diye konuştuk. Ve altyapısının tamamını hemen hemen yaptık. Şu anda pazar yeri de yapılıyor. Çünkü bir yerde yerleşim olması için sosyal ihtiyaçlar var. Maalesef okul yerini Milli Eğitim'den alamadık. Sağlık ocağı yeri vardı; onu da alamadık ama biraz önce sohbet esnasında Anadolu Organize Sanayi Bölgesi yer gösterebileceğini söyledi. Ben şimdi talimat verdim. İnşallah bir an evvel yapacağız. Koru-Yaşamkent metrosu projesi de bu ay proje olarak bitecek" dedi.

'ÜRETİM NE KADAR ARTARSA İŞ TALEBİ O KADAR AZALIYOR'

Yavaş, OSB'lerle her yıl iş birliği protokolü imzaladıklarını kaydederek, "Bunun iki tane sebebi var; üretim ne kadar çok artarsa bize gelen iş talebi o kadar azalıyor. Yani insanlar işsiz kalmıyor. Aynı zamanda siz ne kadar çok üretirseniz Ankara ödediğiniz vergilerden Ankara Büyükşehir de ona göre payını alıyor. Onun için desteklemekten başka mantıklı bir yol yok. Bu nedenle biz bu protokolü yaparak hemen hemen bütün organize sanayiden, en azından asfaltını veya başka türlü taleplerin çoğunu bu dönemde tamamladık ve inşallah aynen devam edeceğiz. Tabii bunları yaparken neler yaptık Ankara'da?

Ankara Büyükşehir Belediyesi ne kadar bütçe hazırlamış, nereye bunları kullanmış? Biz sürekli olarak Web sayfamızdan kuruşuna kadar bütün harcamalarımızı görüyorsunuz. Ayrıca belediyenin denetlenip yayımlanan Sayıştay kararlarını da ayrıca yayımlıyoruz. Bir de bütçemizi hazırlarken 550 kadar kuruluştan önümüzdeki dönem için nelere yatırım yapmamız konusunda görüş alıyoruz. Bu şekilde şehri beraber yönetmenin anlamı budur. Sivil toplum kuruluşlarına kadar herkese soruyoruz" diye konuştu.

'EMEKLİLER, DEVLETE ÖDEDİĞİ PRİMİN KARŞILIĞINI İSTİYOR'

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok'un bir kişi ile yaşadığı diyalogu değerlendirdi. Yavaş, Turgut Altınok'un, kendisine, 'Emeklilere niye şimdi yardım yapmıyorsunuz? İlla seçim mi olması gerekiyor?' diyen kişiye, 'Başka iktidar olsa emekliler maaş alamazdı. Provokasyonu bırakalım' diye yanıt vermesiyle ilgili, "Emeklilere verilen asla bir lütuf değil. Turgut Bey'in görmediği şu; emekliler 30-35 yıl prim ödüyorlar, bu primler karşılığında kendilerine emekli maaşı bağlanıyor. Yani devletin verdiği bir lütuf filan değil. Emeklilerin eskiden emekli ikramiyesini bir ev alırken belki bir araba alırken şimdi tekerini alamaz duruma düştüler.

Maalesef emeklilerin paraları yıllarca çarçur edildi. Peki emeklilerin bundaki suçu nedir? Emekli ekstra bir şey istemiyor. Devlete ödediği primin karşılığını istiyor. O nedenle emekliler gayet haklıdır; insanca yaşayamıyorlar. Ben şunu tavsiye ederim; bir an önce cumhurbaşkanına gidip durumu kendisine iletmeli ve insanca yaşar hale getirilmeleri için çalışmalarını öneririm. Biz bunu söyleyince kadar, biz bu desteği yapıncaya kadar hiç birisinin hakkında emekliye destek olmak dahi yoktu.

Kaldı ki kendisi şu anda Keçiören Belediye başkanı. Hiç olmazsa bizim 50 bin aileye destek olduğumuz yerde 2 bin aileye destek oluyor. Biz şu anda Keçiören'de emekli olarak 5 bin aileye destek oluyoruz. O da hiç olmazsa görevi süresine 5 bin tanesine bari destek olsun da belki vaadini tutar. Bizim yaptıklarımızı vaat olarak sunmaktan başka bir şey yapmıyorlar. 'mansuryavas.com.tr' internet sitesi veya 'MY ANKARA' mobil uygulamasına girsinler yaptığımız projelere baksınlar; gerçek belediyeciliği biz yapıyoruz, Mansur Yavaş Belediyeciliğini öğrenecekler" ifadelerini kullandı.