Geri Dön
Politika MHP'li Büyükataman: Bağımsız Filistin devletinin kurulması mecburiyettir

MHP'li Büyükataman: Bağımsız Filistin devletinin kurulması mecburiyettir

MHP Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen '2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu' programında konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "İsrail ve Filistin arasında ateşkes ivedi bir şekilde sağlanmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve tanınması artık ertelenemez bir mecburiyettir" dedi.

MHP'li Büyükataman: Bağımsız Filistin devletinin kurulması mecburiyettir

​Yaklaşan yerel seçimler öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla gerçekleştirilecek olan ‘2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu' programı kapsamındaki bölge istişare toplantılarının ilki Bursa'da düzenlendi. Bursa İl Başkanlığı'nca bir otelde düzenlenen programa, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Balıkesir, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Bursa milletvekilleri, bölge MYK ve MDK üyeleri, belde, ilçe ve il başkanları ile belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşma yapan 7 ilin il başkanları ile il ve ilçe belediye başkanları, seçim çalışmaları hakkında verdi.

'BÖLGEMİZDE GERİLİM ARTMAKTA'

Toplantının sonunda partililere seslenen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İsrail-Filistin gerilimiyle ilgili açıklama yaptı. Bölgedeki olayların bir an önce bitmesi gerektiğini ve bağımsız Filistin devletinin kurulması gerektiğini belirten Büyükataman, "Küresel dengeler günden güne değişmekte, dünyada ve özellikle de bölgemizde gerilim artmaktadır. Orta Doğu’da yaşanan gerilimlerin çatışmaya ve savaşa dönüşmesi, hem bölgemizi hem de tüm dünyayı tehdit edecek seviyeye ulaşmaktadır. Uluslararası toplumun en karmaşık sorunlarından biri olan İsrail-Filistin sorunu, bölgesel barışı ve istikrarı zedelemektedir. Geçtiğimiz günlerde İsrail ve Filistin arasında başlayan çatışmaların dozu, maalesef sivilleri hedef alacak noktaya gelmiştir. Çocuklar, kadınlar ve hiçbir suçu günahı olmayan masumlar vahşi saldırılara maruz kalmaktadır. Daha fazla istikrarsızlık ve sivil ölümleri olmadan, mazlumların canı daha fazla yanmadan, İsrail ve Filistin arasında ateşkes ivedi bir şekilde sağlanmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve tanınması artık ertelenemez bir mecburiyettir" dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN MASKESİ BİR KEZ DAHA DÜŞMÜŞTÜR'

Türkiye'nin son günlerde terörle mücadele kapsamında yapmış olduğu operasyonları değerlendirip muhalefete eleştirilerde bulunan Büyükataman, "Türk Silahlı Kuvvetleri sınırlarımızı kaosa ve teröre mahkum etmek isteyen eli kanlı teröristleri inlerinde vurmuş, ülkemizin ve tüm insanlığın güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütünün belini kırmıştır. Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle mücadelede gösterdiğimiz tavizsiz duruş ve güvenlik güçlerimizin Irak’ta ve Suriye’de yürüttüğü başarılı operasyonlar hem terör örgütlerinin hem de bu teröristleri eğitip donatan sözde müttefik ülkelerin kirli hesaplarını bozmuş, uykularını kaçırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelesi sadece teröristlerin ve onları besleyen vahşi emperyalizmin hesabını bozmakla kalmamış, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da maskesini bir kez daha düşürmüştür. Irak ve Suriye’ye Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gönderilmesini esas alan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresine hayır oyu veren CHP, Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı çıkmış ve Türkiye düşmanları ile bir defa daha aynı çizgiye gelmiştir" ifadelerini kullandı.