Geri Dön
Politika Ömer Çelik'ten, DEM Parti yöneticilerine tepki; Saygısızlık yapıyorlar

Ömer Çelik'ten, DEM Parti yöneticilerine tepki; Saygısızlık yapıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bir hassasiyetimizi bir kere daha ifade etmek isterim; bazı DEM Parti yöneticileri İstiklal Marşı’na saygısızlık yapıyorlar. Bayrağımıza saygısızlık yapıyorlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapıyorlar. İstiklal Marşı’mıza, bayrağımız, Atatürk ve devletin başı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız konusunda gösterilmesi gereken saygı hem siyasetin gereğidir hem de ilkelerin gereğidir. Hiç kimse meşru siyaset alanında aldığı yetkiyi gayrı meşru bir takım girişimler için kullanamaz. Hiç kimse meşru siyaset alanında elde ettiği pozisyonu bir takım gayrı meşru girişimler için bir zemin yapamaz’’ dedi.

Ömer Çelik'ten, DEM Parti yöneticilerine tepki; Saygısızlık yapıyorlar

AK Parti’li Çelik, MYK toplantısı devam ederken genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Çelik, “Hiçbir güç Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikasını durduramıyor. Tabi batılı ülkelerin bir yandan Netanyahu’ya silah vermesi bir taraftan Gazze’ye insani yardım göndermesi şeklindeki çifte standartlı gündem onları daha çok cesaretlendiriyor. Ama bütün bunlara rağmen küresel vicdan ayakta. Dünyanın bütün önemli şehirlerinde son derece soylu ve asil insanlar tepkilerini net bir şekilde ortaya koyuyorlar. Halklar belki de şimdiye kadar dünya tarihinde görülmemiş bir biçimde, Filistin davasından yana tavır koymaya devam ediyorlar. Tabi aydınlar, düşünürler, öğrenciler, siyasetçiler çeşitli vesilelerle tepkilerini ifade etmeye devam ediyorlar. Fakat gördüğümüz gibi son dönemde meydana gelen protestolar karşısında bütün bu protestoların neticesi olarak gündeme gelen bir takım eylemlerde görülen şudur ki buna verilen tepkiler kesinlikle Gazze meselesinde insani bir duruşu bastırmaya tepki vermeye dönük olaraktır. Burada insanların Gazze’den yana ortaya koyduğu tepkileri dünyanın demokratik ve Batılı ülkelerinin ters kelepçe dediğimiz bir uygulama ile karşıladığını görüyoruz. Düşünceye, felsefeye, vicdana vurulan bu ters kelepçe şu anda en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor’’ dedi.

‘SÖZ KONUSU SİYONİZM OLDUĞUNDA BÜTÜN TEMEL HAKLAR ASKIYA ALINIYOR’

Çelik, ABD’deki Gazze eylemlerinde gözaltına alınan öğretim üyesi ve öğrencilerin fotoğrafını göstererek şunları söyledi:

“Bu fotoğraflarda da görüyorsunuz, bir öğretim üyesi yerde sürüklenirken ve tutuklanırken kendisine birisi oradan diyor ki ‘ne yapabilirim sizin için’ diyor. Ne yapabilirim dediğin de diyor ki ‘Ben felsefe bölüm başkanıyım, Atlanta’daki bir üniversitenin, lütfen felsefe bölümüne haber verin’ diyor. Zannedersiniz ki bu diyalog engizisyon zamanında geçiyor. Zannedersiniz ki insanların düşünceleri yüzünden yakıldığı dönemlerde geçiyor. Ve üniversite öğretim üyeleri, öğrencilerini korudukları için bu ters kelepçe uygulaması ile karşı karşıya kalıyorlar. Nitekim soykırım karşıtı Yahudi bir profesör yine polisler tarafından Gazze’deki Netanyahu’nun politikasına karşı çıktığı için bu uygulama ile gözaltına alınıyor. Bence bu görüntüler düşünceye vurulan ters kelepçenin, soykırıma karşı çıkmaya karşı vurulan ters kelepçenin sembolü olarak bütün hafızalara nakşedilmiştir. Söz konusu ne İsrail ne Yahudilerin hakları ne de başka bir konu. Söz konusu olan Siyonizm olduğunda şimdiye kadar bildiğimiz bütün insan hakları literatürü askıya alınıyor. Söz konusu Siyonizm olduğunda bütün temel hak ve hürriyetler askıya alınıyor. Siyonizmin karşısında insanlığın birikimi olan, bakın sadece Batı’nın birikimi olan demiyorum, insanlığın birikimi olan basın ve ifade hürriyeti tamamen işlevsiz hale getiriliyor.’’

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN IRAK ZİYARETİ SON DERECE ÖNEMLİ OLMUŞTUR’

Çelik, soykırım zihniyetiyle sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak, “İnsanlık eninde sonunda bu soykırım zihniyetini yenecektir ve bunların failleri eninde sonunda uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Tabi bütün bunlar her konuşanın, her gazetecinin de kendi sınavıdır. Bugün söylenen sözler sonsuza kadar söyleyen kişilerin alnına yazılacaktır ve onları takip edecektir. Bugün mesele Filistin ve İsrail arasında bir mesele olmaktan çıkmıştır. Meseleyi Netanyahu zihniyetinin yaptığı gibi bir din savaşı haline getirmeye çalışanların yaptıkları işler boşuna çıkmıştır. Bugün mesele şudur; insanlığı, insanlık onurunu savunanlarla soykırım zihniyetini savunanlar arasında bir mücadeledir bu. Bugün mücadele Gazze’nin yanında durarak medeniyeti ve medeniyetin değerlerini savunanlarla; Netanyahu’nun yanına hizalanarak barbarlığı savunanlar arasında bir mücadeledir. Onun için vicdandan yana tutumumuzu sürdürerek Gazze’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bölgemizde Gazze merkezli olarak gelişen başka olaylar da var. En son olarak gördüğümüz gibi İran ile İsrail arasında bir gerilim söz konusu oldu. Bu gerilimin söz konusu olduğu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın Irak ziyareti son derece önemli olmuştur’’ diye konuştu.

'IRAK’IN PKK’YI DOĞRUDAN TERÖR ÖRGÜTÜ ALMASI GEREKTİĞİNİ İFADE EDİYORUZ'

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu ziyaret 12 yıl aradan sonra gerçekleşmiştir. 12 yıl önceki ziyarette de vardım bu ziyarette de bulundum. Irak’ta pozitif yöndeki bu gelişmeleri görmek, tespit etmek 12 yıl aradan sonra son derece memnuniyet verici oldu. Konularda, çok kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Ziyaretin ayrıksı yönlerinden biri şudur; tek seferde en çok anlaşma imzalanan ziyaret budur. Yaklaşık 27 kalemde anlaşma imzalanmıştır. Böylece tek seferde anlaşma imzalanan ziyaretlerin başında gelmiştir. Bütün bölgede kaos ve istikrarsızlık sürerken kalkınma yolu projesinin bu ziyarette merkezi konulardan birisi olmasıdır. Basra’yı Türkiye’ye bağlayacak olan Kalkınma Yolu Projesi’nin hayata geçmesini istemeyen pek çok odak var. Önemli konulardan bir tanesi terörle mücadeledir. Irak makamlarının PKK’yı ‘yasaklı örgütler’ listesine almasını tabi ki memnuniyetle karşılıyoruz. Ama doğrudan terör örgütleri listesine alması gerektiğini de ifade ediyoruz. PKK, Irak’ın toprak bütünlüğüne de karşı olan bir terör örgütüdür. Ve bir terör örgütü hangi muameleyi görmesi gerekiyorsa o muameleyi görmesi gerekir.’’

DEM PARTİLİ YÖNETİCİLERİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Çelik, DEM Partili yöneticilerin son zamanlarda yaptıkları açıklamalara tepki göstererek, “Bir hassasiyetimizi bir kere daha ifade etmek isterim; bazı DEM Parti yöneticileri İstiklal Marşına saygısızlık yapıyorlar. Bayrağımıza saygısızlık yapıyorlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ saygısızlık yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapıyorlar. İstiklal Marşı’mıza, bayrağımız, Atatürk ve devletin başı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız konusunda gösterilmesi gereken saygı hem siyasetin gereğidir hem de ilkelerin gereğidir. Hiç kimse meşru siyaset alanında aldığı yetkiyi gayrı meşru bir takım girişimler için kullanamaz. Hiç kimse meşru siyaset alanında elde ettiği pozisyonu bir takım gayrı meşru girişimler için bir zemin yapamaz’’ dedi.

'ÖĞRETMEN ATAMALARINA İLİŞKİN TAKVİM YAKINDA AÇIKLANIR'

Çelik, “Öğretmen atama takvimi ne zaman belli olur?’’ sorusuna, “Onunla ilgili takvimi çalışıyorlar. Sayı da çalışıyorlar. Ama kısa zamanda açıklarlar. Kendileri her zaman bizim gündemimizde, kuşkusuz sadece bu konularla ilgili olarak değil diğer konularla da ilgili olarak takvim çalışması yapılıyor. Yakında açıklanır’’ diye konuştu.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ

Çelik, İBB Başkanı İmamoğlu’nun yabancı bir medya kuruluşuna verdiği röportajda Hamas’a dair açıklamalarının sorulması üzerine, “Bu açıklamayı yanlış bir açıklama olarak değerlendiriyoruz. Hamas’ın bir terör örgütü olarak suçlanması tamamen yanlıştır. Ortada bir terör varsa Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikasıdır’’ dedi.

Çelik, kongre süreci ile ilgili soru üzerine, “Teşkilat başkanımız sunum yaptı. Buna bağlı olarak tabi ki değişimler gerçekleşecektir. Kongre meselesine dair şu anda bir tarih belirlenmiş değil’’ ifadelerini kullandı.