Geri Dön
Politika Suat Kılıç: Mansur Yavaş belediyeciliğine, Ankaralı gençlerin 5 yıl daha izin vermemesi lazım

Suat Kılıç: Mansur Yavaş belediyeciliğine, Ankaralı gençlerin 5 yıl daha izin vermemesi lazım

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Suat Kılıç, “Beş yıldır gençlerin meslek edinmesi için hiçbir şey yapmayan Mansur Yavaş belediyeciliğine, Ankaralı gençlerin bir 5 yıl daha izin vermemesi lazım” dedi.

Suat Kılıç: Mansur Yavaş belediyeciliğine, Ankaralı gençlerin 5 yıl daha izin vermemesi lazım

Yeniden Refah Partisi’nin ABB Başkan adayı Suat Kılıç, Altındağ ilçesinde Siteler esnafı ve çalışanlarını ziyaret etti. Kılıç’a Yeniden Refah Partisi’nin Altındağ Belediye Başkan adayı Mehmet Altıngöz de eşlik etti. Siteler esnafının sorunlarını dinleyen Kılıç, “Herkesin bildiği bir gerçeği bir kere de buradan ben paylaşmak istiyorum. Öncelikle şunu tespit etmek lazım. Yeniden Refah Partisi olarak inancımız gereği toplumumuzun çoğunluğunda olduğu gibi yabancı düşmanı değiliz. Irkçı değiliz, Allah korusun. Yabancı düşmanlığını da ırkçılığı da hastalık olarak görüyoruz. Ama burada bir gerçek var. Bu gerçeği de görmezlikten gelemeyiz. Çalışanların yarıdan fazla süre mülteciler ve sığınmacılar sitelerde bugün çalışanların yarıdan fazlası mülteciler ve sığınmacılarsa bu önümüzdeki yıllarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gençler açısından çok büyük bir istihdam problemine neden olacak demektir. Bu problemin iki temel başlığı var. Bunlardan bir tanesi yabancılara ait iş yerleri ve iş yeri açma izin belgesi ve vergi levhası denetiminin yapılmıyor olması. Burada hem Maliye Bakanlığının hem çalışma bakanlığının sorumluluk alması lazım. Hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin iş yeri denetimleri noktasında görevinin gereğini yerine getirmesi lazım” dedi.

‘MANSUR YAVAŞ BELEDİYECİLİĞİ SADECE KONSER BELEDİYECİLİĞİ MİDİR?’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en iyi yaptığı işin mazeret üretmek olduğunu söyleyen Kılıç, meslek edindirme kurslarıyla işsizlik sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti. Kılıç, şunları kaydetti:

“Ankara'nın yüz binlerce diplomalı ama beşteki gencine meslek kazandırmak için parmağını oynatmayan bir Ankara Büyükşehir Belediyesi. Meslek edindirme kursları açmayan bir Ankara Büyükşehir Belediyesi. Uluslararası sertifikasyona sahip, meslek sahiplerini yetiştirmek için Ankaralı gençlerin elinden tutmayan bir Ankara Büyükşehir Mansur Yavaş belediyeciliği sadece konser belediyeciliği midir? Uçak ayda bir, bedava bir konserle gençleri avutmak dışında Sayın Yavaş'ın, Ankara'nın gençleri için yapabileceği hiçbir şey yok mudur? Koca bir belediyenin imkanları. Ankara'nın işsiz gençlerini iş güç sahibi yapmak için niye seferber edilmiyor? Koca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin imkanları Ankara'nın yüz binlerce belki milyona sayısı ulaşan işsiz gencini mesleğini yapmak için niye meslek edindirme kursları düzenlemiyor? Yine Refah Partili bir Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız ilk işlerden biri gençlerimize yönelik uluslararası sertifikasyona sahip meslek edindirme kurslarını faaliyete geçirmek olacak. Sitelerde, OSTİM’de İvedik’te ara eleman ihtiyacını yetişmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendi gençlerimizle kapatmak için elimizden gelen bütün imkanları seferber edeceğiz. Evet yabancı düşmanı değiliz. Irkçılığı reddediyoruz. Ama bizim gençlerimizin Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin diplomalı veya diplomasız gençlerimizin mesleksiz, işsiz, güçsüz kahve köşelerinde bir çiçek çürütmesine seyirci kalınmasını da reddediyoruz. Beş yıldır gençlerin meslek edinmesi için hiçbir şey yapmayan Mansur Yavaş belediyeciliğine, Ankaralı gençlerin bir beş yıl daha izin vermemesi lazım. Gençler, iş güç ve meslek sahibi olmanız için parmağını oynatma. Belediyenin imkanlarını seferber etmeyen Mansur Yavaş'a bir beş yılınızı daha vermeyin.” (DHA)