Geri Dön
Politika Suat Kılıç: Polatlı'nın 5 yılı boşa geçti

Suat Kılıç: Polatlı'nın 5 yılı boşa geçti

Yeniden Refah Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Suat Kılıç, “Ankara’nın, Polatlı'nın 5 yılı boşa geçti. Polatlı'ya içme suyu sözü verdiler, getirmediler. Şimdi reklamlarla, afişlerle, panolarla, pankartlarla ve televizyonlarla göz boyamaya çalışıyorlar, inanmayın” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin ABB Adayı Suat Kılıç seçim çalışmaları kapsamında Polatlı’da Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ziyaretinde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Kılıç, “Engelli kardeşimizden büyüklerimize kadar, çocuklarımızdan analarımıza kadar, kadınlarımızdan, bacılarımıza, gençlerimizden, yaşlılarımıza kadar hepiniz hizmetin en iyisine layıksınız. Sizi bekletmek, sizi ertelemek, sizi oyalamak, sizi 5 yıl boyunca kandırmak, kimsenin haddine değildir. Polatlı Ankara'nın göz bebeğidir. Polatlı gözümüzün nurudur. Polatlı, Haymana, Şereflikoçhisar, Bağla, Ayaş, bizim bu bölgede ilçelerimiz, insanlarımız, başımızın tacıdır. Hizmetin en güzeline layıktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Polatlı'ya verdiği hiçbir sözü tutmadığı gibi Ankara'ya verdikleri sözde de durmadılar. Ankara'mızın hiçbir yerine bir hizmet yapmadılar. Parayı ve zamanı boşa harcadılar. Sarılıp kucaklamayla belediye başkanlığı olur sandılar. Yahut sosyal yardımlar bir belediyenin projesi değil, görevidir görevi. Sosyal yardımlar proje değildir. Ramazan kolisiyle siyaset yapılmaz. Sosyal yardımlarla reklam yapılmaz. Bizim inancımız bize ne diyor? Sağ elin verdiğini sol el görmez diyor. Bunların her şeyi reklam. Bunların her şeyi algı. Her şeyi propaganda. Garip gurabaya, fakir fukaraya yaptıkları Ramazan yardımlarını bile fotoğraflarını çekerek, kameraya alarak reklam döndürüyorlar. Yahu iyiliğin reklamı olur mu?” diye konuştu.

‘İÇME SUYUNU BİLE BECEREMEDİLER’

Büyükşehir Belediyesi’nin Polatlı’ya temiz içme suyunu dahi getiremediğini belirten Kılıç, "Bütün işleri göz boyama, bütün işleri algı, bütün işleri operasyon. Ankara’ya 5 tane metro sözü verdiler. Bir tanesinin biri ihalesini yapmadılar. Ankara'mızın 490 bin metreküp kanalizasyon atığı, arıtılmadan Ankara Çayı'na bırakılıyor. Büyük bir çevre felaketi. Bunlar temiz havadan ne anlar, bunlarda icat yok. Bunlarda iş yok. Bunların içinde bereket yok. Büyükşehir Belediyesi demek Polatlı'daki köylümüzün, çiftçimizin hayvancımızın, besicimizin yanında olmak demektir. Köyler boşaldı farkında mıyız? Tarım arazilerinin yarısı boş, farkında mıyız? Eskiden binlerce hayvan topladığı meralar boş, farkında mıyız? Bir adım atmadılar, bir hamle yapmadılar, bir iş kapısı oluşturmadılar. Sevgili kardeşlerim, Polatlı'da, Haymana'da, meşrubatta birer tane gıda, istihdam, organize sanayi bölgesi kuracağız. Gıda ve hayvancılık, organize sanayi bölgesi, Ankara'mıza, Büyükşehir Belediyesi marifetiyle bir tane gübre fabrikası kazandıracağız. Köye dönüş yapana, köye dönüş desteği vereceğiz. Şehirden kalkıp babasının köyündeki evini onlara da tamamen hibe desteği sağlayacağız. Yeter ki köyler canlansın. Genç çiftçi kardeşlerimize, Büyükşehir Belediyesi üzerinden tamamen ücretsiz ekipmanlar vereceğiz ve tohum bedava olacak. Tohum bedava, gübre fabrikası, gübreyi, piyasadan aldığımız rakamın yarı fiyatına vereceğiz. Mazot desteğini hükümet verdi, vermedi köylümüze. Mazotu da yarı fiyatına Büyükşehir Belediyesi temin edecek. Yeter ki tarlayı sürelim, ekelim, biçelim” ifadelerini kullandı.

"GENÇLER EVLİLİK HAYALİ KURAMIYOR"

Gençlerin işsiz bir şekilde kahve köşelerinde çürütüldüğünü dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

“Bu çocuklar iş hayali, evlilik hayali kuramıyor. Biz inşallah Büyükşehir Belediyesini devraldığımız gün bütün gençlerimize uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik sertifikaları kazandıracağız. 6 aylık eğitimlere gençlerimizi alacağız ve tamamen ücretsiz olacak. Almanya'da, İngiltere'de geçerli olacak. İsteyen Türkiye'de çalışacak, isteyen o sertifikayla yurt dışında çalışma imkânı bulacak. Gençlerimize evlilik desteği olarak 100 gram altın karşılığı 250 bin lira nakit desteği sağlayacağız. Bu çocukların yuva kurması lazım. Kadınlarımız da ev ekonomisine, aile ekonomisine inşallah katkılar sağlayacaklar. Polatlı ayağa kalkacak. Polatlı'nın yüzü gülecek. Yaşlıların yüzü gülecek. Gençlerin yüzü gülecek. Kadınlarımızın, çocuklarımızın yüzü gülecek. Engellilerimizin yüzü gülecek. Üreten, kazanan zenginleşen, kendi ayakları üstünde durabilen, geleceğe güvenle batabilen nesiller için yeniden Refah Partisi hem Polatlı'da hem Ankara'da vazifeye hazırdır.”