Geri Dön
Politika TBMM Başkanı Kurtulmuş, Darülaceze'de iftara katıldı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Darülaceze'de iftara katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Okmeydanı Darülaceze’de düzenlenen ‘Geleneksel Darülaceze İftar Programı’na katıldı. Kurtulmuş, Darülaceze’nin yaşlı, bakıma muhtaç olan kesimlere karşı toplumun ödevini hatırlatmak bakımından örnek olsun diye kurulmuş bir kurum olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Darülaceze'de iftara katıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ev sahipliğinde, Darülaceze Başkanlığının Okmeydanı Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘Geleneksel Darülaceze İftar Programı’na katıldı. Darülaceze gönüllüleri, çalışanları ve huzurevinde kalanların katıldığı programı açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan ayının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederek "Filistin’de yaşanan acının dinmesi, Filistinli kardeşlerimizin barış ve huzur içinde bayrama erişmelerine vesile olmasını diliyorum. Bugün payitahtın incisi, büyüklerimizin emaneti olan Darülaceze çatısı altında sizlerle bir arada bulunmanın, iftar sevincini paylaşmanın mutluluğu içindeyim" dedi.

"DARÜLACEZE SOSYAL YAŞAM ŞEHRİ DÜNYADA ÖNCÜ OLACAK"

Göktaş, konuşmasının devamında, "Yaşlılarımız, bizim yaşam pınarlarımızdır. Onların engin şefkatiyle yoğrulduk, onların nefesleriyle hayat bulduk. Onların rehberliğiyle yaşam yolculuğumuz ve hedeflerimiz şekillendi, ufkumuz aydınlandı. Bu anlamda büyüklerimize hizmet etmek, onları el üstünde tutmak bizler için vefa borcudur, bir gönül borcudur. Bugün artık yaşlılarımıza sunduğumuz sosyal hizmetlerimiz kurumlara sığmıyor, şehirlere taşıyor. Yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla milletimizin hizmetine sunduğumuz Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri bunun en kıymetli örneğidir. Avrupa’nın en büyük sosyal yaşam merkezi olan Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri aynı zamanda kuşaklar arası iletişimi güçlendirecek özgün bir modeldir. Sadece bir buçuk yılda tamamlanan ve büyük bir külliye olarak tasarlanan bu yapı, her dilden, dinden ve ırktan ihtiyaç sahibine kapılarını açtı. Yaşlı ve hastalarla birlikte; kimsesiz, korunmaya ve bakıma muhtaç çocuklar için de sıcak bir yuva olarak tasarlandı. Bu külliye, geniş yaşam alanları, cami, havra ve kilisesiyle, rehabilitasyon merkezleri, hasta poliklinikleri, çocuk yuvası ve atölyeleriyle dünyaya örnek olacak bir yaşam alanını oldu. Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri yaşlı ve engelli bakım hizmetlerinde dünyada öncü olacak" dedi.

"DARÜLACEZE BİZİM ECDADIMIZIN EN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN BİRİSİDİR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ise Darülaceze’nin önemine değinerek "İçinde bulunduğumuz müessesenin önemini hepimiz biliyoruz. Özellikle Darülaceze bizim ecdadımızdan kalan en önemli kurumlarımızdan birisidir. Toplumsal hayatın devamlılığı bakımından, insanlara yaşlılıklarında hürmet, onlara ihram göstermek bizim toplumsal yapımızın en temel unsurlarından biridir. Esasi itibarıyla baktığımızda sosyal dayanışmayı, yardımlaşmayı teşvik eden, Osmanlı döneminden bize kalan iki önemli kurum var. Bunlardan birisi Darülaceze, bir diğeri ise Darül Eytam dediğimiz yetimlerle ilgili müesseseler. Böylece toplumsal yardımlaşmayı, paylaşmayı, toplum olarak toplumun daha zayıf olan kesimlerine karşı ilgi göstermeyi bu iki grup üzerinden ecdadımız bize öğretmiştir. Yetimlerin başını okşamak, yetimlere yardım etmek, yetimlere sevgi ve şefkat göstermek aslında toplumun geleceğine yapılan bir yatırım gibi de görülmelidir. Aynı şekilde toplumun en önemli ihtiyaç, sevgi, merhamet bakımından ihtiyaç içerisinde olanların başında da yaşlılarımız geliyor. Varlıklarıyla bize destek olan yaşlılarımıza destek olmak, bizim önemli vazifelerimizden birisidir. Darülaceze bu anlamda yaşlı, bakıma muhtaç olan kesimlere karşı toplumun ödevini hatırlatmak bakımından örnek olsun diye kurulmuş bir kurumdur" diye konuştu.

"SİYONİST REJİMİN DURDURULABİLMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ"

Kurtulmuş, ramazanda, iftar sofralarında yiyecek bir lokma ekmeği, temiz suyu olmayan milyonlarca Müslüman’ın bulunduğunu dile getirerek, "Zulüm içerisinde, baskı, yokluk, yoksulluk içerisinde milyonlarca Müslümanın ramazanın diriltici ruhundan istifade etmek için bir araya geldiklerini, hatta toplu sofralarda da olsa oruçlarını açmak için gayret sarf ettiklerini görüyoruz. Her şeyden evvel hemen yanı başımızda Filistin'de, Gazze'de, bu akşam hemen hemen bizimle aynı saatlerde oruçlarını açan Gazzeli Müslümanların inanın ki büyük bir kısmının neredeyse tamamının böylesine bir sofraya sahip olmadığını biliyoruz. Yiyecek ekmeklerinin, içecek sularının olmadığı bir ortamda dünyadan kendilerine gelecek herhangi bir yardıma muhtaç hale gelmiş olan yaklaşık 1,5 milyon insandan bahsediyoruz. Her sofrada Gazzeli dostlarımızı, kardeşlerimizi hatırlıyor, onlar için dua ediyoruz. Onları insanlık tarihinin görmediği büyük bir vahşetle, büyük bir hırsla öldüren, onları öldürmekten zevk alan, bilerek isteyerek öldüren İsrail'in Siyonist rejiminin durdurulabilmesi için de sofralarımızda dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a hediye takdim etti.