Geri Dön
Politika TBMM Başkanı Şentop, Adıyaman'da

TBMM Başkanı Şentop, Adıyaman'da

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da incelemelerde bulundu.

TBMM Başkanı Şentop, Adıyaman'da

Mustafa Şentop, ilk olarak Adıyaman Üniversitesi'nde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Şentop, burada Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile diğer yetkili isimlerin de katılımıyla ildeki genel durum, meydana gelen hasar, vefat edenlerin sayısı ve depremden etkilenen vatandaşlar ile bunların barınma başta olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra çadır kenti ziyaret eden Şentop, depremzedeler ile görüştü. Şentop ayrıca depremde hayatını kaybeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın mezarı ile ailesini ziyaret etti.

GÖLBAŞI, NURHAK VE ELBİSTAN'I ZİYARET ETTİ

Deprem bölgelerinde incelemelerine devam eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adıyaman merkezin ardından depremden en fazla zarar gören yerlerden olan Gölbaşı ilçesine geçerek, burada oluşturulan afet koordinasyon merkezinde çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Şentop, Gölbaşı'nın ardından Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine geçti. Nurhak ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelen ve aşevini ziyaret eden Şentop, depremden en fazla etkilenen Barış Mahallesi'nde çadırlarda kalan depremzedelerle sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şentop daha sonra Kahramanmaraş merkezli ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan'a geçti. Şentop, burada kurulan afet koordinasyon merkezinde, Elbistan'da meydana gelen hasarın büyüklüğü ve vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili bilgi aldı. Kriz merkezindeki bilgilendirmede AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve bölgedeki milletvekilleri de hazır bulundu.

MALATYA'YA GEÇTİ 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, deprem bölgesinde son olarak Malatya'ya gitti. Meclis Başkanı Şentop, Malatya Doğanşehir Vahap Küçük Meydanı'nda kurulan çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret etti. Ardından Malatya merkeze geçen Şentop, afet koordinasyon merkezinde, depremin Malatya'da meydana getirdiği hasarın boyutu ve vatandaşların ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı.