Geri Dön
Politika TBMM Başkanı Şentop, Gaziantep ile Kilis'te

TBMM Başkanı Şentop, Gaziantep ile Kilis'te

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep ile Kilis'te incelemelerde bulundu.

TBMM Başkanı Şentop, Gaziantep ile Kilis'te

Mustafa Şentop, ilk olarak Kilis'teki Zeki Taşçı İlköğretim Okulu bahçesindeki konteynerlerde kalan aileleri ziyaret edip, yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. Şentop, ardından İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Kilis Lojistik Merkezi'ne giderek, yapılan yardım çalışmalarını inceledi. Şentop'a, bölge milletvekilleri de eşlik etti. Daha sonra Gaziantep'e geçen Şentop, Şahinbey ile Masal Park çadır kentlerini ziyaret edip, depremzedelerle bir araya geldi. Burada Şentop'a, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile milletvekilleri eşlik etti.

ÇADIRLARI ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gaziantep Nurdağı'nda kurulan çadır alanında kalan depremzedeleri ziyaret etti. Şentop ayrıca burada oluşturulan kriz merkezinden bölgedeki son durum ve ihtiyaçlar ile ilgili bilgi aldı. Nurdağı ziyaretinin ardından depremden etkilenen bir diğer ilçe olan İslahiye'ye geçen Şentop, konteyner kent ve merkezdeki çadır alanında incelemelerde bulundu.