Geri Dön
Politika Tokat'ta heyelan bölgesine 1 milyon 188 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi

Tokat'ta heyelan bölgesine 1 milyon 188 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, heyelan nedeniyle 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilen Tokat'ın Niksar ilçesi Günebakan köyü için 1 milyon 188 bin lira acil yardım ödeneği gönderildiğini açıkladı.

Tokat'ta heyelan bölgesine 1 milyon 188 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde 3-4 Şubat'ta meydana gelen heyelan sonucu 40 konut, 15 ahır, 7 samanlık, 7 depo, 4 iş yeri ve 1 caminin etkilendiğini belirterek, "Heyelanın yaşandığı bölge 16 Şubat tarihinde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmiş ve 40 konut tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Konutları zarar gören vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla AFAD Başkanlığı'nca Tokat Valiliği'ne 1 milyon 188 bin TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Heyelandan konutları etkilenen afetzedelerle ilgili hak sahipliği ve yer seçim çalışmaları devam etmekte. Hak sahipliği çalışmaları tamamlandıktan sonra en kısa zamanda konutlar vatandaşlarımıza teslim edilecek. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" ifadelerini kullandı.