Geri Dön
Sağlık-Yaşam Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri 16’ncı kez sahiplerini buldu

Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri 16’ncı kez sahiplerini buldu

Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından, tıp alanında bilimsel çalışmalara destek vermek amacıyla düzenlenen Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri 16’ncı yılında da sahiplerini buldu.

Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri 16’ncı kez sahiplerini buldu

Ankara'da Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2008 yılından beri Türk hekimlerini yüksek nitelikli bilimsel araştırmalara teşvik etmek ve çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen 'Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri' 16’ncı yılında da sahiplerini buldu. 16’ncı Dr. Aysun ve Dr. Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri bu yıl, ‘Güven Sağlık Grubu Onur Ödülü’, ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’, ‘Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Bakış Ödülü’ ve ‘Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü’ olmak üzere 4 kategoride kazanan isimler belli olurken, ‘Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü’ kategorisinde 3 genç bilim insanı ödüllendirildi.

‘PROF. DR. ORHAN GÖĞÜŞ, ONUR ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ’

Prof. Dr. Orhan Göğüş, sağlık alanındaki katkıları ve uzun yıllara dayanan hizmetleri nedeniyle ‘Güven Sağlık Grubu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Korneal yaraların tedavisinde yeni bir yöntem sunan ‘Amniyon Zarı Ekstraktının Kornea Yara İyileşmesindeki Transplantasyonuna Göre Üstünlüğü’ başlıklı araştırmasıyla Uzman Dr. İlayda Korkmaz ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’nün sahibi oldu. ‘Prematüre Bebeklerde Bronkopulmoner Displazi Öngörüsünde Yapay Zekâ Kullanımı’ başlıklı araştırmasıyla bu önemli sağlık sorununun erken teşhisinde yenilikçi bir yaklaşım sunan Doç. Dr. Emel Okulu Sağlıkta ‘Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Bakış Ödülü’nü almaya hak kazandı.

‘GENÇ ARAŞTIRMACI PROJE DESTEK ÖDÜLLERİ 3 GENÇ BİLİM İNSANINA VERİLDİ'

Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü ise üç genç bilim insanına verildi. 1’inci Utku Serhat Derici, ‘3B Biyobaskılama ile Kişiselleştirilmiş Aort Kapak Üretimi’, Dr. Öğretim Üyesi Dr. Fuat Aksoy, ‘Metabolik Steatohepatit Kaynaklı Hepatoselüler Kanser Modellerinde RNA Tabanlı Anti-Fibrozis Tedavi Stratejilerinin Geliştirilmesi’ ile 2’nci, Dr. Ceren Yılmaz da, ‘Vasküler Anomalilerde Çevresel Sensör Sinyalizasyon Aktivitesi ve Fenotip İle İlişkisinin İncelenmesi’ ile 3’üncü oldu.

Güven Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel, burada yaptığı açıklamada, “Bu ödüller gençlere yol açarken hocalarımızın ne kadar emek verdiğini de söylemek isterim. Büyüklerimize saygı da sevgi de itibar da Güven ailesi hiçbir zaman kusur etmeyecek” dedi.

‘GENÇ HEKİMLERİN BİLİMSEL ARAŞTIRMALARA YATKIN OLMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Ankara Güven Hastanesi Bilim Kurulu Başkanı ve Endokrinoloji ve Metabolizma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cesur da, şunları söyledi:

“Ödül törenimizin 16’ncısını düzenledik. Biz de Bilim Kurulu olarak her sene daha fazla katılımcıyla gerçekten ciddi bir titizlikle yapılan çalışma ürünü olan ödül araştırması ve jüri değerlendirmesi oldu. Jürinin de başkanı olarak seçimde zorlandığımızı ama bu sene 49 tane ayrı değerin çarpıştığını ve biz içlerinden bir kısmını seçtiğimizi söyleyebilirim. Bu da bizim için ülkemiz adına gerçekten bilimin ne derece ilerlediğini göstermesi açısından önemli. Bu da bir gurur vesilesi oldu. Bunun gururunu kalbimde hissettiğimi söylemek isterim. Yapılan çalışmalar çok önemliydi. Hem üretime yönelik projeler hem de literatürün değişebileceği yönde umut veren çalışmalar vardı. Genç hekimlerin bilimsel araştırmalara yatkın olması, ilgi duyması bizim için çok önemli. Gençleri her türlü zorluğa rağmen bu çalışmaları yapıp, dünya literatürüne güç kattıkları için tebrik etmek gerekiyor.” (DHA)