Geri Dön
Spor Otizmlilerden anlamlı sergi; 'Fark Yok Sevgi Var'

Otizmlilerden anlamlı sergi; 'Fark Yok Sevgi Var'

Otizmli bireylerin; sanat, medya ve iş dünyasından birçok kişiyi çektiği fotoğraflar "Fark Yok Sevgi Var" projesi kapsamında açılan sergide sanatseverlerle buluştu.

Otizmlilerden anlamlı sergi; 'Fark Yok Sevgi Var'

Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) ile Brand İletişim ortaklığında bir araya gelen özel bireyler, 2 ay boyunca fotoğraf eğitimi aldı ve birçok tanınmış kişinin fotoğrafını çekti. 

Özel bireylerin çektiği fotoğraflar Müze Gazhane'de yerini alırken gerçekleştirilen etkinliğe sanat, medya ve iş dünyasından birçok kişi, otizmli bireyler ve aileleri katıldı. 

Proje Yönetmeni Ahmet Yılmaz amaçlarını "Özel çocukların gizli yeteneklerinin eğitimle her geçen gün ortaya çıktığını, içinde gizledikleri başarıları ortaya çıkartan özel çocuklara bu proje ile fayda sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak" olarak açıkladı.

GÖKÇE: DUYGULAR ENGELLENEMEZ

TODEV Başkanı Arzu Gökçe ise "Vakfımız Türkiye'nin ilk kurulmuş OTİZM vakfıdır. Mütevelli heyeti ve yönetim kurulu otizmli çocuğa sahip anne babalardan oluşmaktadır. Bugüne kadar 1 okul, 1 yetişkin otizmliler için yatılı bakım merkezini yaptık. Yapmış olduğumuz bu projeler ile dünde ve bugünde yaşanan sorun ve ihtiyaçlara dikkat çekmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Benimde 16 yaşında otizmli evladım var. Kızım ve diğer evlatlarımızın seslerini, ailelerimizin duygu ve yaşadıkları zorlukların duyulması için projeler üretiyoruz. Dünden bugüne yanımızda olan Fark yok Sevgi Var' mottomuz ile bizlere hayatlarında yer açan, destekçi ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Bizlerin duyguları yoğun, hayatlarımız zor ve evlatlarımız için yeni bir bakım modeline ihtiyacımız var. Projemiz hazır hayata geçirmek için binamızı yapacağımız yer arayışlarımız devam ediyor. Evlatlarımızın ve ailelerimizin yaşadığı zorlukları her ortamda dile getirmemiz, onları toplumda bilinirliğini, kabul görünürlük, empati ve sevgi ile kucaklaşmak için fırsat yaratacaktır çünkü duygular engellenemez" şeklinde konuştu.