Geri Dön
Teknoloji Exagate çözümleri Data Centre World Frankfurt’ta dünyayla buluştu

Exagate çözümleri Data Centre World Frankfurt’ta dünyayla buluştu

Veri merkezi sektörünün en büyük fuarlarından ‘Data Centre World Frankfurt Fuarı’ sektör temsilcileri ve uluslararası markaların katılımıyla ziyaretçilerine kapısını açtı. Ortam izleme, güç dağıtım üniteleri ve enerji sistemleriyle veri merkezlerine özel teknolojiler geliştiren Exagate de fuarda yer alarak, teknolojisini dünyayla buluşturdu.

Exagate çözümleri Data Centre World Frankfurt’ta dünyayla buluştu

 

Geçtiğimiz hafta Almanya’da düzenlenen 10 binden fazla sektör temsilcisini ağırlayan, 300’den fazla uluslararası markanın katıldığı ve 200’den fazla canlı oturumun yapıldığı Data Centre World Frankfurt Fuarı, sektördeki iddialı markaların buluştuğu verimli bir etkinlik oldu. Sektörde dünya standartlarını ve geleceğin ihtiyaçlarını gözeterek var olan Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerine de hız kazandıran Exagate, Data Centre World Frankfurt’ta katılımcılardan tam not aldı. Kurduğu iş birlikleriyle tüm dünyada, özellikle Avrupa’da birçok veri merkezi projesinde yer alan Exagate, yatırımlarını artırmaya devam edecek.

‘YÜKSEK TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

Exagate İş Geliştirme Müdürü Can Özdilek, Exagate kurulduğu ilk günden itibaren enerji izlemeye özen gösterdiğini ve çözümlerini de bu yönde şekillendirdiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Dünya üzerinde hızla artan veri merkezleri beraberinde çevreye ve doğaya minimum zarar verme talebini de ortaya çıkardı. Veri merkezi inşa edecek şirketler de bu duyarlılığı benimsedi ve yeşil veri merkezleri üzerine odaklanmaya başladı. Yakın zamanda neredeyse tüm şirketler, veri merkezi projeleri için kullanılan yüksek enerji ölçümleyen sistemlerin kurulmasını vazgeçilmez bir kural olarak belirleyecek. Exagate, kurulduğu ilk günden itibaren enerji izlemeye özen göstermiş ve çözümlerini de bu yönde şekillendirmiştir. Verimlilik ve sürdürülebilirlik için enerji ölçen ürünler sunarak yazılım ve hizmetlerini veri merkezleri, altyapı ve endüstriler için bütünleşmiş çözümlerle birleştirmiştir. Veri merkezlerinin bilişim altyapılarındaki hizmet zamanının maksimum değerlerde olabilmesi için enerji verimliliğini de gözeterek yüksek teknoloji çözümlerini artırmayı hedeflemektedir. Exagate ortam izleme çözümleri direkt enerji izlemenin yanı sıra beyaz alanlardaki sıcaklık, nem, duman ve sıvı algılama gibi fiziksel faktörleri de gözden geçirir ve bu bilgileri ilgili kişilere iletir. Böylece olası bir aksilik durumunda veri merkezindeki sistemlerin durmasını ve yavaşlamasını engellemeye yardımcı olarak, sürekli çalışır halde olmasını sağlar.” (DHA)