04:06Tartıştığı büfe çalışanını boğazından bıçaklayan sanığa 9 yıl 7 ay hapisSur ilçesinde bulunan ve içinde Valilik Kabul Makamı, Saint George Kilisesi, eski cezaevi gibi 14 tescilli yapı bulunan ve 2006-2014 arasında yapılan restorasyon çalışmalarının ardından İçkale Müze Kompleksi olarak ziyaretçilere kapılarını açan yerleşkeyi, yılın ilk 11 ayında 187 bin kişi ziyaret etti. 136 bine yakın eserin bulunduğu müzeye gelen ziyaretçiler, bunlardan teşhir salonlarından sergilenen 1615’ini inceleme fırsatı buluyor. Kuruluşu 1934 yılına dayanan müzede, yıl sonuna kadar 200 bin ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.
‘11 AYLIK BİR SÜREÇTE 187 BİN ZİYARETÇİ SAYISINA ULAŞTIK’
Müzedeki eserlerin daha çok kurtarma kazılarından oluştuğunu ifade eden Müze Müdür Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Burası Diyarbakır’ın kalbi durumundadır. 2006’ya kadar cezaevi olarak kullanılmaktaydı. 2006’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi ve müze olarak işlevlendirildi. 14 tescilli yapıdan oluşmaktadır. Bu yapıların restorasyonu yaklaşık 8 yıl sürdü ve 2014’te müze olarak ziyarete açıldı. Bizim 2024 içerisinde 200 bin turist hedefimiz vardı. 11 aylık bir süreçte 187 bin ziyaretçi sayısına ulaştık. Önümüzde bir ay var ve hedefimize ulaşacağız. Geçen yılın 11 ayında ziyaretçi sayısı 120 bindi, bu yıl ile kıyasladığımızda yüzde 50’nin üzerinde bir artış olduğunu göstermektedir. Yaptığımız farkındalıklarla bu sayılara ulaştık. Buradaki eserler daha çok kurtarma kazılarından oluşmaktadır. Müzemizde toplam 36 bin envanterlik eser bulunmaktadır. Bunlardan 1615’i şu an sergilenmektedir. 100 bine yakın etütlük eserlerimiz de depoda muhafaza altında ve korunmaktadır. Her yıl restorasyon ve konservasyon bölge laboratuvarı uzmanları eşliğinde bu eserler kontrol edilmektedir” dedi.
03:27Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası Samsun’da devam ediyor
04:50Motosikletli şüpheliler altın dolu çantayı gasbetti; o anlar kamerada
00:32Fergio House'un 'adliyede helikopter' paylaşımına soruşturma
02:51Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
04:51Aort yırtığı olan hasta 8 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu
01:38Küçükçekmece'de 'dur' ihtarına uymayıp araçla çarptığı kadın hayatını kaybetti: 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezam olduğu için kaçtım
01:362 kardeşi yaralayan pitbullun sahibi: Köpeğim koruma içgüdüsüyle saldırdı