00:46Kuralsız Sokaklar’da sıra dışı keşiflerVan'da yoğun kar yağışı ve özellikle de çığ riski nedeniyle geçen yıl aralık ayında tamamen ulaşıma kapatılan yaklaşık 3 bin rakımlı Van-Bahçesaray kara yolunda, havaların düzelmesi ile yol açma çalışmaları başladı. Mayıs ayında halen karla mücadelenin sürdüğü kara yolunda, Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 11 personel, 5 iş makinesiyle metrelerce kar yığınlarını temizlemeye çalışıyor. Zorlu coğrafyada şu ana kadar yolun 15 kilometresi açan ekipler, yolun 18 kilometresini de açmak için yoğun çaba gösteriyor. Ekipler zaman zaman 6 metrelik kar yığınları ile mücadele ederken, özellikle çığ düşen alanlarda ilerlemekte güçlük çekiyor.
'12 GÜNDÜR ÇALIŞIYORUZ'
Ekip şefi Murat Yücel, bu yıl kar yağışının çok fazla olduğunu ve yolun kapalı olduğu dönemlerde de çok sayıda çığın düştüğünü belirterek, "Yaklaşık 12 gündür çalışıyoruz. Araçlarımızla birlikte karla mücadele ediyoruz. Yaklaşık 15 kilometrelik yolu açtık. 18 kilometrelik yolumuzda kalmış durumda. Çok zor şartlarda çalışıyoruz. Türkiye'nin en zor coğrafi yolu burası. Bazı yerlerde 6 metre yüksekliğinde kar var. Genelde çığın düştüğü alanlar. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Van-Bahçesaray kara yolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde 4-5 Şubat 2020’de yaşanan 2 çığ felaketinde 42 kişi şehit oldu, 85 kişi yaralandı. Bu acı olayın ardından başka felaketlerin yaşanmaması için bölgede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Riskin devam ettiği dönemlerde yol tamamen ulaşıma kapatılırken, bu süreçte ulaşım daha uzun olan Bitlis’in Hizan ilçesi ile bağlantılı yoldan sağlanıyor. (DHA)
Görüntü Dökümü
05:33İkizler aynı gün itfaiyeci oldular aynı gün evlendiler
02:45Aynı ailenin araçlarına 2 gün üst üste silahlı saldırı: Evde yatmaya korkar hale geldik
04:2286 bin yıllık İnkaya Mağarası'nda en büyük girişin bulunduğu güney ağzı kazılıyor
05:40Erzincanlı doktorun seyahat tutkusu; 120'den fazla ülke gezdi
03:04470 araç arasından finale kaldı; 'Tuğra' Şanlıurfa yolcusu
03:58Çılgın Sayısal Loto ile Antalya’da 'büyük ikramiye' heyecanı
16:27Serdal Adalı: Devraldığımız Beşiktaş’la bugünkü Beşiktaş’ın arasında siyahla beyaz kadar fark var