02:01Erzincan'da 4.9 büyüklüğünde deprem
Ardahan'da yaşayan Aybanız-Murat Törkez çiftinin 3'üncü çocuğu, 25 haftalıkken prematüre olarak dünyaya geldi. 780 gram ağırlığındaki bebek, Erzurum Şehir Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'ne sevk edildi. Kalbi de delik olan bebek, burada tedaviye alındı. Operasyon sonucu kalbindeki delik tedavi edilen bebek, 180 gün boyunca yenidoğan ünitesinde bakım gördü. Bu süreçte anne sütü ile de beslenen bebek, 180 günlük tedavinin ardından 3 kilo 490 ağırlığa ulaştı. Sağlık durumu iyi olan ve ailesi tarafından Elfin Maral ismi verilen bebeğin taburcu edilmesine karar verildi.
'ZOR GÜNLER GEÇİRDİ'
Tedavisinin ardından bebeği kucağına verilen anne Törkez, "Kalbinde delik vardı. Zor günler geçirdi. Benim de çok uykusuz gecelerim oldu. Çok şükür bebeğim artık sağlıklı. Yenidoğan ünitesine görevli doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.
'YUVASINA DÖNMEK İÇİN HAZIR'
Yenidoğan Uzmanı Dr. Sibel Tanrıverdi Yılmaz, "Elfin Maral, 25 haftalıkken 780 gram olarak doğdu. Prematüre bebeklerimiz gibi çok zor günler geçirdi. Küçük bir kalp ameliyatı süreci yaşadı. Kronik akciğer hastası bebeğimiz. Tedavisi sonrası annesinin kucağında yuvasına sağlıkla huzurla mutlulukla dönmek için hazır. Bebeğimiz 3 kilo 490 gram ağırlığına ulaştı. Artık annesinin kucağında, kardeşiyle oynamaya evine gidebilir durumda" diye konuştu.
04:51Fenerbahçe bayrakları asılan mezarlıkta ağabeyini andı; enkazdan boynunda takımının atkısıyla çıktı
01:423 yıl öncesine kadar dizinde yattığı babaannesinin mezar taşına başını yaslayıp, geçmişi yad etti
02:06Tamire getirilen cep telefonunun bataryası patlayıp alev aldı
05:19Oğlu, hamile gelini ve 2 torununu kaybeden baba: Mezarlık evimiz oldu
02:04Komiser, nefes borusuna yiyecek kaçan kişiyi Heimlich manevrasıyla kurtardı
03:23'Nişanlım depremde öldü' deyip kadınları dolandıran sanal medya ünlüsüne hapis
05:02Adliyede 2 sanığı öldürüp, jandarmayı şehit ettiği silahı tekerlekli sandalyenin tuvaletine gizlemiş