07:00Eksi 100 derecede akciğer biyopsisiİstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte hayvan müzesi açıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir süre fiziki ve teknik olarak takip eden ekipler, müzeyi Ali Haydar Üstay (85) isimli kişi tarafından açıldığını tespit etti. Ekipler çalışmalarının ardından müzeye ve şüphelinin adresine operasyon düzenledi.
30 ÜLKEDE AVLANDIĞI ÖĞRENİLDİ
Yapılan operasyonda, müzede yapılan aramalarda, aralarında CITES Sözleşmesi (Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme) kapsamında bulunan kutup ayısı, timsah, aslan, çıta, bizon gibi çok sayıda vahşi doğa hayvanlarının da olduğu 405 tahnit (doldurulmuş hayvan) ele geçirildi. Ekipler yaptıkları incelemelerde, şüphelinin 6 ayrı kıtada 30 ülkede avlandığını, öldürdüğü hayvanları özel uçağıyla kaçak bir şekilde ülkeye soktuğunu saptadı.
ANADOLU KAPLANINI HAKKARİ'DE VURUP ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ
Ali Haydar Üstay'ın kaçak müzesinde ele geçirilen kutup ayısını avlamak için Kanada’da 2 ay kaldığı, çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldığı öğrenildi. Öte yandan Üstay'ın Türkiye’deki son Anadolu kaplanını da Hakkari’de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi. Şüphelinin tüm bu hayvanları zevk için öldürdüğü, kurduğu kaçak müzede sergilediği ve müzesinde ele geçirilen hayvan tahnitlerinin piyasa değerinin 75 milyon lira olduğu öğrenildi. Ele geçirilen hayvanlar arasında bizon, kara kurt, vaşak, boz ayı, timsah, aslan, leopar, maymun ve tek parça halinde mamut dişi olması da dikkat çekti.
05:26Palandöken, kayak sezonuna hazır
04:58Erzurum'un 5 ilçesinde yaban keçisi envanter çalışması
05:00Aşık olup evlendiği Türkiye’de yaşayan Ukraynalı çocuklar için okul açtı
00:52Kağıthane'de dürümcüye 'İntikam saldırısı' düzenleyen şüphelinin evinin kurşunlandığı anlar kamerada
01:18Avcılar'da saç düzleştiriciyi kıyafetine saklayarak çaldı; hırsızlık anları kamerada
02:18İstanbul'da cadde ve sokaklar göle döndü
04:00Hawaii'deki Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü