Oynatma Listesi
VİDEO

Agora Fintech etkinliğinde global finans ve teknoloji liderleri bir araya geldi

Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuar kapsamında Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) tarafından, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin ana desteğiyle Agora Fintech etkinliği de düzenlendi. Türkiye’nin fintek alanındaki liderliğini pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan “Fintek konusu uluslararası rekabete açık bir alan. Uluslararası rekabete açık alanlarda kamu ve özel sektörün daha stratejik davranmalı” dedi.

Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, bilgi teknolojilerindeki bilinirliğini her geçen gün daha geniş bir coğrafyaya ulaştıran Türk yazılım ve bilişim sektörü, pazar gücünü artırmak için ‘Dünyaya Bağlan’ mottosuyla İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve yurt içi fuarlar arasında yer alan fuar, bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. Mobilefest, 27 Nisan’a kadar 300 katılımcı firma ve 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. Fuarın bu yılki yeniliğini ise; TÖDEB iş birliği ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin ana desteğiyle hayata geçirecek Agora Fintech finansal teknolojiler etkinliği oluşturuyor. Etkinliğin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan yaptı.

Üç gün sürecek olan bu büyük etkinlik, sektörün yerel ve global temsilcilerini bir araya getirerek, Türkiye'nin fintek sektöründeki son yenilikleri, girişimleri ve iş birliği fırsatlarını vitrine çıkarıyor. Fuar, Türkiye'yi fintek sektöründe öncü bir ülke olarak konumlandırma hedefini güçlendirmek için uluslararası fintek derneklerini, sektör profesyonellerini ve finans uzmanlarını bir araya getiriyor. Fuarda BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin katılım sağladı. Ulusal ve uluslararası finteklerin yanı sıra bankaların ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Bankalararası Kart Merkezi, Kredi Kayıt Bürosu’nun da yer alacağı TÖDEB Agora Fintech’te 19 panel ve sunumda tüm dünyadan 45 sektör temsilcisi ülkelerin regülasyonlarından, açık bankacılığa; AB’de ödeme düzenlemelerinin geleceğinden, dijital çağda siber güvenlik ve risk yönetimine kadar geniş bir yelpazede deneyimlerini paylaşacak. ExpoHIS tarafından hayata geçirilen ve dördüncüsü gerçekleştirilen Mobilefest İletişim Teknolojileri Fuarı’nda ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin ana desteğiyle TÖDEB tarafından düzenlenen Agora Finteck Fuarı’nde 300 katılımcı firmanın, 20 binden fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

AŞAN: ASIL AKTÖRLER SİZLERSİNİZ

Açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan konuşmasında, “Finans Ofisi’nin kuruluşundan başlamak üzere en önemli konularımızdan biri fintek konusu oldu. Fintek konusu uluslararası rekabete açık bir alan. Uluslararası rekabete açık alanlarda kamu ve özel sektör daha stratejik davranmalı” dedi. Fintek’in geleceği şekillendiren birkaç alandan bir tanesi olduğunu ve Türkiye’nin bu alanda dünya haritasında önemli bir yeri olabilmesi için kamunun ve özel sektörün çok sıkı bir şekilde bir arada çalışması gerektiğini söyleyen Aşan “Asıl aktörler sizlersiniz, bizler de destek olup büyütmeye çalışacağız” dedi.

'BU BİR EKİP İŞİ, SOLO DEĞİL KORO OLALIM'

BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork ise “Bizleri bir araya getiren fuarlar, etkinlikler milli değerlerimiz için çok önemli. Ülkemizi önümüzdeki yıllarda en az beş uluslararası marka çıkartacak birlikteliği yaratalım. Bu bir ekip işidir. Solo değil koro olalım. BankPozitif 25 yıllık köklü bir banka. Haziran ayında çok güçlü bir gelir sermayesiyle birlikte yeni yüzünün tanıtımının olacağı bir lansman yapacağız. Türkiye’de ilk dijitalleşmeyi yapan banka. 15 yıl önce internet üzerinden ilk bireysel krediyi veren bankayız. Haziran ayındaki lansmanımızla birlikte yeni ürünlerimizle Türk kamuoyuna hizmet etmeye devam edeceğiz. 2024 Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi verilerine göre ilk 4 ay için yaklaşık 50 milyon dolar civarı bir yatırım söz konusu. 2024 yılında Türkiye’nin fintech alanında en fazla yatırım yapan ülke olmasını umut ediyoruz. Gidişat da bu yönde” dedi.

‘AGORA FİNTECH’ İLE ULUSLARARASI FİNTECH EKOSİSTEMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ’

Bugün TÖDEB olarak, gururla bir ilke daha imza atmanın sevinci içinde olduğunu belirten TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, “Yaptığımız açılışla birlikte TÖDEB için yepyeni bir sayfayı hep birlikte doldurmaya başlıyoruz. TÖDEB olarak şimdiye kadar ulusal ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmek, iş birliklerimizi güçlendirmek adına birçok fuara katıldık. Bugün ise heyecanımız bambaşka. Kendi fuarımız ‘Agora Fintech’ ile uluslararası fintek ekosistemine ev sahipliği yapıyoruz. Birbirinden değerli uzmanları, sektör temsilcilerini, uluslararası derneklerin yöneticilerini ağırlıyoruz. 2024 takvimimize baktığımızda üyelerimizle birlikte iki ayda bir uluslararası bir etkinliğin ya düzenleyicisi ya da katılımcısı olduğumuzu görüyoruz” diye konuştu.

TÖDEB AGORA FİNTEK 2024 HATIRA ORMANI’NI OLUŞTURACAĞIZ’

Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile oluşacak TÖDEB Agora Fintek 2024 Hatıra Ormanı’nı katılımcılara duyuran Bilgetekin, “Biz TÖDEB olarak misyonumuzu hiçbir zaman sadece sektörel sınırlar içerisinde tanımlamadık. Ülkemizin toplumsal gelişimine, doğasına, eğitimine, gençlerine ve istihdama katkı sağlamayı da bir misyon olarak önümüze koyduk. Bu yönde çalıştık şimdi bu bilinç doğrultusunda Agora Fintech ziyaretçileri adına Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile Bursa’da dikilecek fidanlarla TÖDEB Agora Fintek 2024 Hatıra Ormanı’nı oluşturacağız. Tamı tamına 10.000 ağaçtan oluşturulacak bu hatıra ormanı ile hem fuarımız hem de katılımınız daha da anlam kazanacak ve sonsuza kadar yaşayacak. Hedefimiz her sene bir hatıra ormanı oluşturmak ve sürdürülebilir, yeşil bir geleceğe katkı sağlamak. Sektörümüz büyüdükçe Anadolu’nun dört bir yanında fidanlarımız ormana dönüşecek” ifadelerini kullandı.

Devran GÜNDÜZ- Mehmet ALA/ İSTANBUL, (DHA)-

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER