00:32Fergio House'un 'adliyede helikopter' paylaşımına soruşturmaİlçeye bağlı Saray Mahallesi’nde toplanan çocuklar, ellerinde 'Hantse Guaşe' adını verdikleri kukla ve sepetlerle ev ev dolaştı. Çocuklar, 'yağ yağ yağmur, teknede hamur, ver Allah’ım ver sicim gibi yağmur' diye hep bir ağızdan dua ederek mahalle sakinlerinden bulgur, yumurta, yağ ve su topladı. Vatandaşlar da çocukların üzerlerine kovalarla su serperek dualarına eşlik etti. Etkinliğin ardından mahalle sakinleri ve çocuklar bir araya gelerek topluca dua etti.
Unutulmaya yüz tutmuş eski bir Çerkes geleneğini yaşatmak istediklerini belirten mahalleliden Esin Arslan, "Hantse Guaşe’yi çocuklarımıza öğretmek, büyüklerimize de eski günleri hatırlatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın duaları ile yöremize ve yurdumuza bol rahmetler diliyoruz” dedi.
02:51Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
04:51Aort yırtığı olan hasta 8 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu
01:38Küçükçekmece'de 'dur' ihtarına uymayıp araçla çarptığı kadın hayatını kaybetti: 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezam olduğu için kaçtım
01:362 kardeşi yaralayan pitbullun sahibi: Köpeğim koruma içgüdüsüyle saldırdı
05:57 İnşaat ustası babasının yaptığı eski Edirne evlerini, rölyefle buluşturdu
02:36Beykoz'da otomobil kaldırımdaki ağaca çarptı: 2 yaralı
05:30ERKPA Başkanı Kalın: Afet odaklı stratejik veri merkezi kuruyoruz