11:32Tanzanyalı çocukların Türk annesiYakup Aybar, eşi Lütfiye Aybar ve çocukları ile birlikte 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Manisa'dan Ankara'ya gelip, Anıtkabir'i ziyaret etti. Aybar'ın, Anıttepe Turgutreis Caddesi'ne park ettiği otomobili, Anıtkabir ziyareti sonrası çalışmadı. Bu sırada yanlarına gelip kendisini oto tamircisi olarak tanıtan bir kişi aracı tamir edebileceğini söyledi. Yakup Aybar, aracı çalıştırıp, sanayiye götüren ve sözde arızayı tamir eden kişiye 4 bin 500 lira verdi. Durumdan şüphelenen Aybar, Ankara'dan ayrılmadan önce aracı park ettiği bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yakındaki bir derneğe ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, tamirci olarak tanıtan kişinin otomobilinin yanına yaklaşıp, çamurluk kısmına eğilerek bir parça söktüğünü fark etti. Aybar, söz konusu görüntü ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aybar, dilekçesinde, "Atamızı ziyaret için geldiğimizde böyle bir şeyle karşılaşmak bizi olumsuz etkiledi. Bizi tuzağa düşürerek dolandıran kişi ya da kişilerden davacıyız" dedi.
Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında polis araştırma başlattı. Aybar ailesini dolandırdığı iddia edilen Y.A., polisin çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Poliste sorgusu süren Y.A.'nın, benzer şekilde başka kişileri dolandırıp dolandırmadığı araştırılıyor.
ÇOK MUTLUYUZ'
Lütfiye Aybar, şüphelinin yakalandığı haberini alınca çok mutlu olduklarını söyledi. Lütfiye Aybar, "Ata'mızı ziyaret esnasında arabamızın yanına gelip, önce arabamızı bozup, sonra bizi pusuda bekleyip oto tamircisi olarak tanıtan kişiler yakalandı. Çok mutluyuz. Bizi maddi ve manevi zarara uğratan bu kişiler adalet önünde hesap verecekler. Bu şekilde dolandırılan birçok aile var. Lütfen şüpheli bir durum gördüğünüzde polise haber verin" dedi. (DHA)
00:29Otomobilin, başka bir araca çarpıp taklalar attığı kaza kamerada: 2'si çocuk, 5 yaralı
03:22Kayıp 8 yaşındaki Osman'ı arama çalışmaları 3'üncü gününde
08:26Japon sanatçı, 12 bin 500 kilometreden bez bebek tutkusu için Kayseri’ye geldi
00:37Serdar Dursun: Umarım önümüzdeki sezon daha iyi bir Kocaelispor izletebiliriz
00:48Alya'yı bekleyen büyük tuzak
03:14Ali Palabıyık: Kırmızı kartın sebebi Ederson mu, Yasin Kol mu?
06:19Onur öğretmen engel tanımadı, müzikle ilham oldu