01:11Daha 17 tüm kategorilerde birinci
Özel sektörde harita teknikeri olarak çalışan Damla Alaçayır'ın annesi Tijen ve babası Ümit Alaçayır, 10 yıl önce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvurup 15 yaşındaki Y.'ye koruyucu aile oldu. Y. ile güçlü bağlar kuran çiftin çocukları Damla Alaçayır da bu süreçten etkilenip koruyucu anne olmaya karar verdi. Damla Alaçayır, 2022 yılında 3 aylık olan erkek çocuğu Y.A.'nın koruyucu annesi oldu. Bekar bir koruyucu anne olduğunu belirten Damla Alaçayır, “Zamanında annemin koruyucu ve gönüllü annelik süreci olmuştu. Ondan sonra koruyucu aileden dolayı bir kardeşimiz oldu. Sonrasında da evlatlık edinildi. Ondan sonra ben de koruyucu anne olmaya karar verdim ve Y.A'yı aldık. Y.A. ile bol bol oyun oynuyoruz. Aktiviteler yapıyoruz. Şimdi de oyun atölyelerine götürüyorum. Sürecimiz bu şekilde geçiyor" diye konuştu.
'HEM ANNELİK HEM DE BABALIK YAPIYORUM'
Y.A. ile keyifli zaman geçirdiğini ifade eden Alaçayır, “Y.A.'ya hem anne hem de baba olarak ona yetmeye çalışıyorum. Herhangi bir zorluğunu hissetmiyorum. İleride mutlaka baba figürünü görmek isteyecektir, onu sorgulayacaktır ama elimden geldiğince baba figürünü kapatmaya çalışıyorum. Onunla yeri geliyor zıplıyorum, sırtıma alıyorum. Her türlü oyunları oynuyorum. Ama zaman içerisinde o baba figürünün eksikliğini yaşayıp yaşamayacağını bilemiyorum. Benim için süreç gayet güzel gidiyor. Bekar bir annenin vermiş olduğu ağırlığı hissetmiyorum. Benim için gayet keyifli geçiyor. Y.A. beni yormuyor. Aksine daha çok dinlendiriyor diyebilirim. Çevremden ‘Sen anne misin, biz hiç fark etmedik’ diye soranlar oluyor. Samimi gördüğüm kişilere durumu anlatıyorum. Onlar da çocuklarının yanına kardeş olarak bir çocuk almayı düşünüyorlar ama tereddütleri de çok. Elimden geldiğince bunu anlatmaya çalışıyorum. İnsanların tereddütleri çok var. Bu da bilgisizlikten, ön yargı ve toplumun bu konuya bakış açısından kaynaklanıyor. Yakın çevremiz bunu anlayabiliyor ama diğer insanlar bu duruma çok farklı gözle bakabiliyorlar. Bu konuda toplumun biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Damla Alaçayır'ın annesi Tijen Alaçayır da "Damla, Y.'den etkilenildi. Sürekli koruyucu aile konuları da evde konuşuluyordu. Çocuklara ben çok hassasım. Koruyucu aileye de alışık oldukları için de Damla, koruyucu anne oldu. Kararını verdikten sonra da Y.A.'yı aldı. Ben torun büyütmekte ve Damla da anne olmaktan çok memnunuz" diye konuştu.
05:35 MPS hastası Ezgi, bozuk toprak yol nedeniyle eve hapsoldu
03:03Ağabeyinin teşvikiyle başladığı kick boksta dünya şampiyonu oldu
05:13Kasımpaşa’da kız çocuğuna taciz iddiası; 60 yaşındaki şüpheli 3 yerinden bıçaklandı
00:20Çin'de 5.5 büyüklüğünde deprem: 13 yaralı
08:55‘Bernarda Alba’nın Evi’ DasDas’ta tiyatroseverlerle buluştu
03:09Hafif ticari araçla otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 1 ölü, 4 yaralı
01:09Piknikçi gençler yuvasına girmeye çalışan sincabı görüntüledi; 'Gel cağ kebabı ye'