06:15Kağıthane’de yangından son anda kurtulan kadın 'Evim gitti' diyerek ağladıKurban Bayramı öncesi, hayvan pazarları dışında, bıçak bileyicilerinde de yoğunluk yaşanıyor. Muratpaşa ilçesinde bulunan Sobacılar Çarşısı'nda, bayram öncesi bileyiciler mesai yapıyor. Kurbanlık kesecekler, bıçak ve satırlarını biletmek için çarşıda bulunan bıçakçı dükkanlarına geliyor. Bıçak ve satırlarını biletmek isteyenler, üzerlerine isimleri yazılı kağıtlar ile dükkana bıçaklarını bırakıyor.
'BIÇAĞIN KESKİN OLMASI ÖNEMLİ'
Çarşıda babası Mustafa Bıçakçılar ile çalışan Özen Bıçakçılar, bayram öncesi işlerin yoğun olduğunu söyledi. Babasından devraldığı bıçakçılık mesleğini sürdüren Özen Bıçakçılar, "İşlerimiz güzel, insanlar bıçak biletmeye geliyor. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Bıçağın keskin olması önemli, sonuçta kurban kesiyoruz. Bu işi erbabına yaptırmak önemli. Vatandaşlardan rica ediyorum, yol kenarlarında bulunan ayakkabıcıya, lastikçiye ve büfecilere bıçak biletmesinler. Ustasına yaptırsınlar" dedi.
Özen Bıçakçılar, "Bu meslekte çırak yetişmiyor. Bu işi 1875 yılından beri yapıyoruz. 5'inci kuşağım. Oğlumuz da inşallah bu işi yapacak, 6'ncı kuşak olarak devam edecek. İnşallah bu işi oğluma bırakacağım, oğlumuzla devam ettireceğiz" diye konuştu.
03:27Göletin suyu boşalınca balıklar açıkta kaldı
09:01TGF Başkanı Taha Akgül: Asıl gündemimiz olimpiyatlardır
08:57Pitbull saldırısında yaralanan kardeşlerin babası: Oğlumun yüzündeki yara kalıcı olacak gibi
01:10'Yılın Basın Fotoğrafları'nda Demirören Medya'ya 5 ödül
03:36İstanbul'un tarihi su yollarını belgeyen fotoğraf sergisi açıldı
09:306 Şubat'ta uzuvlarını kaybedenler tenis kortunda
04:17İran'dan dönen Vanlı öğrenci: Eğitimimize güvenli bir şekilde devam etmek istiyoruz