00:33THY tarihinin en uzun uçuşunu Juventus ile gerçekleştirdi
Antalya Pastacılar Odası Başkanı Ekrem Keskin, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı üretiminin hız kazandığını belirterek, vatandaşlara merdiven altı üretim konusunda uyarılarda bulundu. Bayram hazırlıkları kapsamında imalathanelerde yoğun mesai yapıldığını belirten Keskin, bazı üreticilerin maliyeti düşürmek için Antep fıstıklı baklavada hileye başvurabildiğini söyledi.
'DIŞARIDAN ANLAŞILMASI ÇOK ZOR'
Baklava üretiminde en çok karşılaşılan hilelerden birinin fıstık yerine farklı ürünlerin kullanılması olduğunu belirten Keskin, "Bazı yerlerde fıstığın içine bezelye karıştırıldığı görülebiliyor. Vatandaşın bunu dışarıdan anlaması çok zor. Bu yüzden tatlıların güvenilir ve ruhsatlı işletmelerden alınması gerekiyor" diye konuştu. Vatandaşların merdiven altı üretim yapan yerlerden alışveriş yapmaması gerektiğini vurgulayan Keskin, "Girişinde Pastacılar Odası logosu bulunan işletmelerden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirler. Şu anda tatlılarımız imalathanelerimizde itinayla hazırlanıyor. Yoğunluk yaşanmaması için siparişler paketlenip hazır hale getiriliyor" dedi.
'EN ÇOK TERCİH EDİLEN YİNE BAKLAVA'
Baklava fiyatlarının kullanılan malzemeye göre değiştiğini belirten Keskin, "Tatlıların kilosu ortalama 550 ile 2 bin TL arasında değişiyor. Antep fıstıklı baklavada ise maliyet daha yüksek. Çünkü Antep fıstığının kilosu şu anda yaklaşık 2 bin ile 2 bin 500 TL civarında. Antep fıstıklı baklavanın kilosu ortalama 1750 ile 2 bin TL arasında değişiyor. Cevizli baklava ise 550 ile 600 TL civarında satılıyor" diye konuştu. Bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısının baklava olduğunu kaydeden Keskin, "Baklava, sarı burma, bülbül yuvası, kadayıf, midye tatlısı ve katmer gibi birçok çeşidimiz var. Ancak bayramlarda en çok tercih edilen yine baklava" dedi. (DHA)
00:46Beykoz’da parkta tartıştığı kişiyi öldürdü: Bankta bulduğum bıçağı savurdum
08:21Öldürülen Kayra’nın olay öncesi parkta arkadaşlarıyla oynarken görüntüleri ortaya çıktı
03:56Uzak Şehir'e ödül
01:28ASELBUOY P ve ASELBUOY POD ile denizaltı savunma harbinde yeni nesil yetkinlik
01:51Alkollü ve ehliyetsiz sürücüye 190 bin TL ceza; gazetecilere mermer fırlattı
01:36Şişli’de boşanan çiftin aileleri birbirine girdi; kadını tabanca kabzasıyla yaraladı
03:29UNESCO geçici listesindeki İznik’te tarihi surlara sprey boyayla zarar verdiler