01:30Bakan Göktaş, Babalar Günü'nü kutladıKentte yaşayan Gökhan ve Yasemin Kaya çifti, geçen yıl 15 Aralık'ta dünyaya gelen kızları Arven'in henüz 2 haftalıkken topuğundan alınan kan örneğiyle SMA Tip 1 hastası olduğunu öğrendi. Kaya çifti, o günden sonra çocuklarının tedavisi için gerekli 1 milyon 822 bin doları toplamak için kolları sıvadı. Valilik onaylı başlatılan kampanyada minik Arven’in anne ve babası, sosyal medya ve sokaklarda çocukları için kampanyalar düzenledi.
Arven’in 6 aylık olmadan ilacına ulaşabilmesi için yaklaşık 1500 kişinin destek verdiği kampanya, 3 ay gibi bir sürede yüzde 70 seviyesine ulaştı. Kampanya devam ederken ismini paylaşmak istemeyen bir hayırsever, önceki gün kampanyanın eksik kalan yüzde 30’luk kısmını tamamladı. Kampanyanın tamamlanmasıyla Kaya çifti büyük sevinç yaşarken, çocuklarını Dubai’de yapılacak tedaviye götürmek için gün saymaya başladı.
'RESMEN BİR MUCİZE YAŞIYORUZ'
Arven’in babası Gökhan Kaya, kampanyanın tamamlanmasıyla çok mutlu olduklarını belirterek, "Tamamlanmasına yüzde 30 kalmıştı. Serik Belediye Başkanımız Kadir Kumbul’un aracı olmasıyla ismini vermek istemeyen bir hayırsever kalan kısmı bağışladı. Tekrardan nefes aldık, yaşamaya tekrardan başladık. Bizim için çok zor bir süreçti. 3 ayda tamamladık kampanyayı resmen bir mucize yaşıyoruz. Sabah ilk işimiz tedavinin gerçekleşeceği Dubai ile iletişime geçmek oldu. 2 hafta gibi bir sürede tedavi için gitmiş olacağız. Vesile olan herkesten Allah razı olsun" dedi. (DH
03:37MSB'den 'Babalar Günü' klibi
08:15Dağda bacakları kırılan Yeni Zelandalı kayak devriyesi, tedavi sonrası bisikletle Özbekistan'a kadar pedal basıyor
04:56Adada yaşayan 93 yaşındaki kadına kayıkla yardım malzemesi ulaştırıldı
05:43SMA'lı Azem'in ağabeyi Atahan: Büyüyünce onunla oynayacağım
02:18Baba sevgisiyle ‘daha 17’ler
01:55Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AK Partili gençlerden Babalar Günü sürprizi
06:53Öğretmen çiftin nikah töreni okul bahçesinde yapıldı