Oynatma Listesi
VİDEO

ATMA Derneği'nden çağrı: Türkiye’nin sokaklarını temiz tutmak için atma

Türkiye‘nin sokaklarını temiz tutma amacıyla herkese ‘Atma’ çağrısında bulunan ATMA Derneği, düzenlenen basın toplantısı ile görevine başladı. Hedef ve misyonlarını anlatan Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy, Türkiye’nin sokaklarını temiz tutmak için ‘Atma’ diyerek tüm kişi ve kurumlara bu niyete destek verme çağrısında bulundu.

Türkiye’nin sokaklarını temiz tutmak amacıyla ‘Atma’ hareketini başlatan ATMA Derneği, 10 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile göreve başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şila Gök, ve yönetim kurulu üyeleri Mine Özmen; Nermin Yurteri, Sema Gürel Sürmeli, Suzan Toplusoy ve Şebnem Eriş’in yanı sıra iş ve cemiyet hayatından isimlerin de katıldığı etkinliğe Fatih, Şişli, Üsküdar Belediyesi yetkilileri, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve şarkıcı Sinan Akçıl konuk olarak katıldı.

 SİNAN AKÇIL’DAN “ATMA” ŞARKISI

Türkiye’nin sokaklarını temiz tutmak için toplumun her kesiminden farkındalık yaratmayı amaçlayan ATMA Derneği’ne bir destek de sanatçı Sinan Akçıl’dan geldi. Derneğin tanıtım çalışmaları için Sinan Akçıl, ‘Atma’ şarkısını yeniden düzenledi.

ATMA DERNEĞİ; FATİH, ŞİŞLİ VE ÜSKÜDAR’DAN YOLA ÇIKIYOR

Dernek, pilot bölge olarak İstanbul’dan yola çıkacak. Bu kapsamda Fatih, Şişli ve Üsküdar Belediyeleri ile iş birliği yaptıklarını ifade eden Pervin Ersoy, “Çok yeni ama hedefleri çok büyük bir dernek olarak bugün yola çıkıyoruz. Sokaklar tertemiz çünkü sokaklar evimiz. Amacımız derneğin adından da anlaşıldığı gibi o kadar açık ki sokaklara çöp atılmasını ve ambalaj atıkları atılmasını, çitlediğimiz çekirdeklerin atılmasını vs. engellemek istiyoruz. Sokaklardaki çöpleri toplamak istemiyoruz. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Atılmamasını istiyoruz. ‘Atma’ diyoruz. Çünkü atmazsanız zaten toplamayacağız” dedi.

“MÜFREDATA DA KOYULMALI”

Öncelikli hedeflerinin belediyelerle iş birliği içinde olmak olduğunu belirten Pervin Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü sadece dernek olarak değil de belediyelerle bir iş birliği içerisine girdiğimizde hem proje daha çok yayılıyor hem de daha çok duyulmasını sağlayacağız. Bu da zaten insanların farkındalığını arttıracak. Böyle bir proje ile belediyelerle iş birliği içerisinde bütün billboardlarda bizi göreceksiniz. Belki bütün dijital ekranlarda bizi göreceksiniz. Belki de bazen dizilerin arasında bizim reklamımızı göreceksiniz. Ben de kendi Türkiye’mde, kendi yaşadığım ülkemde, böylesine temiz sokaklar görmek istiyorum. Ayrıca Mili Eğitim Bakanlığı’na da projemizi anlatıp bize destek olmalarını isteyeceğiz. Bu iş küçüklükten de başlıyor. Belki de müfredata konulmalı. Belki de o küçücük çocuklar daha ufacık yaşlarında okulda da bu konuda eğitim alarak atmamayı öğrenmeli.”

SİNAN AKÇIL YENİ ‘ATMA’YI SÖYLEDİ

Sinan Akçıl ise şarkı sözlerini söyledikten sonra “Güzel bir projenin içindeyiz. O yüzden heyecanlıyız, keyifliyiz. 2011’de ilk çıkış yaptığım şarkı 2024 yılında çok değerli bir iş için tekrardan yayılıyor. Bugün itibariyle çok mutluyum. Atmayı değiştirdik” dedi.

İSTANBUL,(DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER