05:30ERKPA Başkanı Kalın: Afet odaklı stratejik veri merkezi kuruyoruzBahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak içerisinde bulunan 7 katlı binada gece saat 04.45 sıralarında kısmen çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak binada arama çalışması başlattı. Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı dinleme çalışmaları ve köpekle yapılan aramaların ardından enkaz altında kalan olmadığı belirlendi. Ekiplerin sokaktaki tedbirleri sürüyor.
Öte yandan 1980 yılında 4 katlı olarak inşa edilen binaya 1994 yılında kaçak olarak 3 kat daha eklendiği öğrenildi.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği Bahçelievler'de kısmen çöken bina ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Saat 04.45 sıralarında Bahçelievler İlçesi Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta bulunan ve 1980 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır" ifadeleri yer aldı.
BİNA YIKILMADAN KISA SÜRE ÖNCE GÖRÜNTÜLENDİ
Öte yandan bina yıkılmadan kısa süre önce çevredeki vatandaşlar, çatlaklar oluşan binayı cep telefonu ile görüntüledi. O sırada bazı çevre sakinleri ekipleri arayarak yardım istedi. Kısa süre sonra ise çöken binadan düşen beton yığınları görüntülere yansıdı.
ÇÖKME KAMERADA
Çökme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, çökmenin ardından çevredekilerin kaçtığı görülüyor.
"BİNA ÇITIRDAYINCA DEPREM OLMADIĞINI ANLADIM"
Bina sakinlerinden Sebahattin Kuzu, "Zeminle bir olan dairenin sahibiyim. Bina sıkıntılı olduğu için çok sık gelmiyordum. Sabah karşı çıtırtıları duyup binayı tahliye ettik. Daha sonra da yıkıldı zaten. Çok şükür ölü yaralı da yok. Bina bayağı çıtırdayınca deprem olmadığını anladım" dedi.
Başka bir bina sakini ise, "Ben yatıyordum, kalktım baktım insanlar aşağıya gidiyor. Herkesin aşağıda olduğunu görünce inip deprem mi oldu diye sordum. 'Çıkın bina yıkılıyor' dediler bana. Kocam da hasta, oğlumda yatıyordu zorla onu kaldırdım, geldim. Oğlum kocamın ilacını getirmek için binaya girdi. Tam binanın kapısından çıktıktan sonra bina çöktü" diye konuştu.
01:59Arka Sokaklar’da duygu yüklü sahil buluşması
02:56Hiç gitmediği 5 ilden 18 trafik cezası geldi
01:54Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
01:4362 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldı
05:08Fatih’te iş yerinden çalınan 200 kiloluk çelik kasa, Başakşehir'de bulundu
07:18Bakan Ersoy: Mana ve Nakış Sergisi dünyada bir ilk
06:51‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar