Oynatma Listesi
VİDEO

Bahçelievler'de servis minibüsünün çarptığı 4 yaşındaki Ömer Asaf yaşam savaşı veriyor

Bahçelievler'de bir okul servisi, yolun karşısına geçmeye çalışan 4 yaşındaki Ömer Asaf Åžengül'e çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ömer Asaf, günlerdir yoÄŸun bakımda yaÅŸam mücadelesi veriyor. Olay yerinden kaçtıktan sonra gözaltına alınan, ardında da serbest bırakılan minibüs ÅŸoförünün, "Ben kediye çarptığımı zannettim" dediÄŸi iddia edildi.Â

Olay, 8 Kasım ÇarÅŸamba Günü Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 4 yaşındaki Ömer Asaf Åžengül, sokakta yolun karşı tarafına geçmeye çalıştı. O sırada bir öÄŸrenciyi indiren okul servisi, hareket ederek Ömer Asaf'a çarptı.

Ömer Asaf aracın altında kalırken, ÅŸoför olay yerinden uzaklaÅŸtı. Ömer Asaf'a yardım için koÅŸan vatandaÅŸlar, servis ÅŸoförüne bağırarak durdu. Åžoför ise , "Ben çarpmadım" diyerek yoluna devam etti.

VatandaÅŸlar, Asaf'ı araçla en yakın hastaneye götürdü. Polis ekipleri tarafından yakalanan ve ardından serbest bırakılarak tutuksuz yargılanan servis ÅŸoförünün, "Ben kediye çarptığımı zannettim" dediÄŸi iddia edildi. YoÄŸun bakımda tedavisi devam eden 4 yaşındaki Ömer Asaf Åžengül'ün yaÅŸam mücadelesi sürüyor.

"BEN KEDİYE ÇARPTIÄžIMI ZANNETTİM"

Ömer Asaf'ın yengesi Saime Åžengül, "ÇocuÄŸumuz servisin durduÄŸunu görünce karşıdan karşıya geçmek istemiÅŸ. Geçerken adam görmediÄŸini söylüyor ama ifadesinde, 'Ben kedi zannettim' demiÅŸ ve kaçmış. Ama bu kedi bile olsa insan dönüp bakmaz mı? Sonradan da arkasından bağırıp durdurmuÅŸlar, 'Ben deÄŸilim' demiÅŸ. Hostes arabadan inip, 'Siz çocuÄŸu ezdiniz' demiÅŸ. Sürücü ise, 'Biz deÄŸilizdir, bin gidelim' demiÅŸ. İfadesinde de, 'Ben kediye çarptım zannettim' demiÅŸ. Åžu anda da serbest bırakılmış. Bu adamın nasıl vicdanı rahat ediyor? AkÅŸam yastığa kafasını koyup nasıl yatıyor? Åžu an çocuk yoÄŸun bakımda; kaburgaları, ayağı, kolu kırılmış, beyin kanaması geçirmiÅŸ. 8 gündür yoÄŸun bakımda. Biz de dua ediyoruz" dedi.

Ömer Asaf'ın halası Meryem Åžengül ise, "Adam çarptı ve kaçtı. 'Ben görmedim' diyor. Nasıl çocuÄŸu görmez? Bütün mahalle bağırıp ıslık çalmış" ÅŸeklinde tepki gösterdi.

"ÇOCUK YOÄžUN BAKIMDA, ÅžOFÖR İSE SERBEST"

Olayın tanığı Fatih Karçığa ise, "Araç durmuÅŸ, öÄŸrenci indiriyordu. Çocukta kendisine yol verdiÄŸini düÅŸünerek karşı geçiyor. O anda gaza basınca çocuÄŸu eziyor. İleri gidince, 'Ben ezmedim' diyor ve gidiyor. Åžu an çocuk yoÄŸun bakımda, ÅŸoförü de serbest bırakmışlar. Adalet bekliyoruz" dedi.


OÄŸuzhan CİN - Özgür EREN - Vehbi DEMİR / İSTANBUL, (DHA)- 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER