Oynatma Listesi
VÄ°DEO

Bakan Varank, Güneş sistemini tartışan gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya'da GüneÅŸ sistemi ile ilgili yaptıkları tartışma sosyal medyada gündem olan gençlerle bir araya geldi. Varank, gençleri Teknofest Azerbaycan ve Gökyüzü Gözlem ÅženliÄŸi'nde misafir edeceklerini söyledi.Â

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Mustafa Varank, Karaman programını bitirdikten sonra Twitter'daki hesabından "Konya'nın kıymetli gençleri, ÅŸimdi Karaman'dan yola çıkıyorum. Çok özel bir mekanın açılışını sizlerle beraber yapmak istiyorum. Zindankale'de Kapsül Teknoloji Platformu'nda buluÅŸalım" paylaşımını yaptı.

Mesajın ardından 1 saat içinde 300'e yakın genç, merkezde toplandı. Konya BüyükÅŸehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale YerleÅŸkesi'nin açılışını gençlerle yapan Varank, daha sonra soruları yanıtladı. Bakan Varank, gençleri, geleceÄŸin Türkiye'sinin inÅŸasında en büyük yol arkadaÅŸları olarak gördüklerini belirterek, bakanlık olarak birçok program ve aktivite yaptıklarını söyledi.

Bu merkezin gençlerle dolup taÅŸması gerektiÄŸinin altını çizen Varank, "Burası 24 saat açık vaziyete getirilecek. Gençler, burada projelerini yapabilecek. Laboratuvarlardan faydalanacaklar. Ders çalışacaklar, hiçbir ÅŸey yapmazlarsa koltuklarda oturacaklar" dedi.

ÇOK KONUÅžULAN GENÇLERLE BULUÅžTU

Bakan Varank, daha sonra gök cisimlerinin hareketleriyle ilgili yaptıkları tartışma 2020 yılında sosyal medyada viral olan Hasan Hüseyin KaraoÄŸlu, Furkan Åžaban Sarı, Nurullah Yıldız ve Murat Seyit KaÄŸnıcıoÄŸlu ile görüÅŸtü. KaÄŸnıcıoÄŸlu, 2 yıl önce çekilen videoda tartışmanın astronomiden çok uzak konuda baÅŸladığını, daha sonra gök cisimlerine ve hareketlerine geldiÄŸini söyledi.

Gençlerle bir süre sohbet ettikten sonra konuÅŸan Bakan Varank, "Bu gençlerimiz, o videodan sonra bu iÅŸin aslını ve doÄŸrusunu öÄŸrenmek için Konya Bilim Merkezi'ne gitti. Mevsimler nasıl oluÅŸuyor? Onu orada öÄŸrenmiÅŸler. Arada küçük kaçırmalar oldu. Konunun daha iyi anlaşılması için Teknofest'e götüreceÄŸiz. Tekrar gökyüzüyle muhatap edeceÄŸiz. Gökyüzü Gözlem Åženlikleri'miz var. Bu gençlerimizi aynı zamanda burada da misafir edeceÄŸiz. Beraber Ay'ı, yıldızları ve gezegenleri izleyeceÄŸiz. Astronomi konuÅŸacağız ve bilgilerimizi pekiÅŸtireceÄŸiz" dedi.

Yozgat'a bilim merkezi kuracaklarını açıkladıklarında, dalga geçildiÄŸini belirten Bakan Varank, "Yozgat'taki gençlerimizin bilimle ilgilenebileceklerini akılları almıyor maalesef. Oysa Anadolu'nun her yanını bilim merkezleriyle donatacağız. Bütün geçlerimizin bilime, teknolojiye adapte olmasını, bu alanlarda faaliyet göstermesinin önünü açmak istiyoruz" diye konuÅŸtu.

ANKARA, (DHA)

GÃœNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER