06:54Özel gereksinimli Atakan'ın hafızası, karikatür yeteneğiyle birleştiBakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktığını bildirdi.
'YILDA 2,21 MİLYON METREKÜP İÇME VE KULLANMA SUYU VERİLECEK'
Bu bağlamda, DSİ Genel Müdürlüğünün, Uşak’ın içme suyu probleminin hızlı ve kalıcı projelerle çözülmesi amacıyla önemli çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Yumaklı, "Bu çalışmalar kapsamında, yapımına geçen yıl bahar aylarında başladığımız 265 milyon lira maliyetli Uşak Banaz Baltalı Göleti İletim Hattı Projesi’nin ilk aşamasını tamamladık. Böylece Uşak’ın içme suyuna can suyu olacak Baltalı Göleti’nden su aktarılmaya başlandı. Proje ile yaklaşık 12,5 kilometre boru döşeyerek Baltalı Göleti’nin suyunu Uşak’ın ana içme suyu kaynaklarından biri olan Küçükler Barajı Arıtma Tesisi’ne ulaştırdık. Uşak için hayati dereceye sahip olan proje ile Baltalı Göleti’nden Küçükler Barajı Arıtma Tesisi’ne saniyede 50 litre su aktarılıyor" dedi.
Bakan Yumaklı, projenin ikinci kısmı ile ilgili çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini kaydederek, bu faaliyetler kapsamında bir regülatör ve terfi merkezi inşa edileceğini bildirdi. Bu proje ile de yaklaşık 5,6 kilometre daha çelik boru döşeneceğini vurgulayan Yumaklı, "Proje tamamen bittiğinde Baltalı Göleti’nden Uşak ilimize yılda toplam 2,21 milyon metreküp içme ve kullanma suyu verilecek. Uşak halkımıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
08:01Hidayet Türkoğlu sağlığın ve sporun zirvesine konuk oldu
04:53Milli Piyango’nun 800 milyon TL’lik yılbaşı rekor büyük ikramiyesine Malatya’da ilgi büyük
00:25Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de
00:20ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırı düzenledi: 4 ölü
00:5633 ilde DEAŞ operasyonu: 51 tutuklama
00:45Bağcılar TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza; trafik yoğunluğu oluştu
00:52Bağcılar TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza; trafik yoğunluğu oluştu