00:33THY tarihinin en uzun uçuşunu Juventus ile gerçekleştirdiBodrum Belediyesi, Bodrum Mandalin Hareketi ve Bitez Mahalle Muhtarlığı organizasyonunda; Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı ile kurum ve STK'ların iş birliğiyle Bitez Mahallesi Köyiçi'nde düzenlenen 18'inci Bodrum Mandalin Festivali'ne ilgi yoğun oldu. Festival davul-zurna eşliğinde kortej ile başladı. Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve beraberindekiler mandalina bahçesine geçerek mandalina hasadı yaptı. Hasadın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar kortej eşliğinde etkinlik alanına geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri sahnelendi. Protokol konuşmaları sonrası, sembolik olarak çivilerle çakılan mandalina kasası hazırlanarak içerisine mandalinalar konuldu. Festival alanında mandalina temalı ikramlar ve satış stantlarının yanı sıra çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler yer aldı. Gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında festival, konserlerle devam edecek.
Festivalde konuşan Ali Sırmalı, “Binlerce yıllık tarihi ve büyük bir kültürü olan Bodrumumuz gerçekten geleneklerini, kültürünü yaşatmak için çaba sarf etmekte. Bu gelenek ve kültürümüzün en önemli öğelerinden biri de mandalina festivalidir. Festivalimiz her geçen yıl üzerine koyarak gelişmektedir. Bodrum'umuz festivaller şehri oldu. Yaz boyunca birbirinden farklı festivaller bunlar ilçemize değer katan çalışmalardır" dedi.
Tamer Mandalinci ise “Mandalinayla var olmuş bir beldeden bahsediyoruz. 1930'lu yıllarda ilk mandalina fideleri buralara gelmiş, ilk mandalina fideleri dikilmiş ve daha sonra mandalina başta olmak üzere balıkçılık, süngercilik ve tarımla iç içe olan bir Bodrum. Ancak 1980'lerden turizme yönünü dönmüş, turizmle tarımımı harmanlamış bir Bodrum'a dönüştük" ifadelerini kullandı.
Mandalina ile ürettiği yiyecekleri festivalde satan Ayça Öğet de “Mandalina bizim yöresel lezzetimiz, tescilli bir ürünümüzdür. Bodrum'da festivalini düzenlemek bizim için onur ve gurur verici. Bizde lezzetlerimizle birlikte mandalinayı burada temsil etmeye çalıştık" diye konuştu.
00:46Beykoz’da parkta tartıştığı kişiyi öldürdü: Bankta bulduğum bıçağı savurdum
08:21Öldürülen Kayra’nın olay öncesi parkta arkadaşlarıyla oynarken görüntüleri ortaya çıktı
03:56Uzak Şehir'e ödül
01:28ASELBUOY P ve ASELBUOY POD ile denizaltı savunma harbinde yeni nesil yetkinlik
01:51Alkollü ve ehliyetsiz sürücüye 190 bin TL ceza; gazetecilere mermer fırlattı
01:36Şişli’de boşanan çiftin aileleri birbirine girdi; kadını tabanca kabzasıyla yaraladı
03:29UNESCO geçici listesindeki İznik’te tarihi surlara sprey boyayla zarar verdiler