Oynatma Listesi
VİDEO

BtcTurk Boğa Koşusu’nda ödüller verildi

Finansal teknoloji şirketi BtcTurk’un bugün Üsküdar sahilinde 2,1 Bitcoin ödüllü BtcTurk Boğa Koşusu yarı maratonu gerçekleşti. 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre halk koşusu ve Boğa kostümlü özel koşu olmak üzere toplam 3 kategoride gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 bin kişinin yarıştığı organizasyonda 2,1 Bitcoin (yaklaşık 4,5 milyon) değerinde 238 ödül dağıtıldı.

BtcTurk ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen BtcTurk Boğa Koşusu, bugün Üsküdar sahilde gerçekleşti. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı organizasyonda sporcular sahil hattı boyunca 2 tur atarak başlangıç noktasında yarışı tamamladı. Bitcoin’in 21 milyonluk arzına ithafen ve Bitcoin ödül yarılanma (halving) döneminde olunması sebebiyle düzenlenen koşuda dereceye girenlere 2,1 Bitcoin (yaklaşık 4,5 milyon TL) ödül dağıtıldı. Ayrıca etkinlikte birçok dans gösterisine de yer verildi.

21 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde 1:03:04’lük derecesiyle Albert Kibichi Rop kazanırken Hillary Kiphchumba ikinci, Frenkline Keitanyi Ngelel ise yarışı üçüncü olarak tamamladı. 21 kilometrelik yarı maratonda kadınlar kategorisinde ise 1:12:55’lik derecesiyle Ruth Danies Jebet kazanırken, Melkam Tesfahun Mekonnen ikinci sıranın sahibi oldu. Özlem Kaya Alıcı ise üçüncülüğün sahibi oldu.

10 kilometrelik halk koşusunu ise erkeklerde 29:09’luk derecesiyle Laban Kimpkemboi kazanırken İlham Tanui Özbilen ikinci, İsmail Taşyürek ise üçüncü tamamladı. 10 kilometrelik halk koşusu kadınlar kategorisinde ise birinciliği 35:16’lık derecesiyle Esmanur Yılmaz kazanırken koşunun ikincisi Nazire Güleç, üçüncüsü ise Damla Çelik oldu.

Etkinliğin en renkli anları boğa kostümlü özel koşuda yaşandı. 100 metrelik koşuda erkeklerde Kaan Taşpınar, kadınlarda ise Olga Kaya da En İyi Kostüm ödülünün sahibi oldu.

Ödül töreninde konuşan BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, “Tüm katılımcılara, paydaşlara çok teşekkür ediyorum. Bitcoin'in ödül yarılanmasını hep beraber böyle coşkulu bir şekilde kutlamak çok güzel oldu. Koşanlara, katılanlara, paydaşlarımıza ve ekibime tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“KALABALIK GÜZEL BİR YARIŞMA OLDU”

21 kilometrelik parkuru üçüncü olarak tamamlayan Özlem Kaya Alıcı “Üçüncü olarak yarışmayı tamamladım. Güzel bir dereceyle tamamladım, yarışma istediğim gibi geçti. Güzel bir organizasyondu. İlk defa böyle bir organizasyonda yarışıyorum. Yarıştığımız yer de çok güzel. Yarıştığımız parkur da, destekçilerimiz de çok iyiydi. Kalabalık güzel bir yarışma oldu. Aynı zamanda bugün doğum günüm de kutlandı. Onun için de çok mutlu oldum. Bu tür organizasyonların devamının gelmesini rica ediyorum” dedi.

İSTANBUL, (DHA) -

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER