Oynatma Listesi
VİDEO

BtcTurk Boğa Koşusu’nda start verildi

BTCTURK ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen BtcTurk Boğa Koşusu yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla Üsküdar’da gerçekleşti. 21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometrelik halk koşusu kategorilerinde gerçekleştirilen koşunun startını İstanbul Valisi Davut Gül ile BtcTurk CEO'su Özgür Güneri verdi.

BtcTurk, Bitcoin halving döneminde Bitcoin’in 21 milyonluk arzına atıfta bulunarak bugün Üsküdar sahilinde 21 kilometrelik yarı maraton düzenledi. İlk kez düzenlenen koşularda 21 kilometrelik yarı maratonun yanı sıra 10 kilometrelik halk koşusu ve 100 metrelik boğa kostümlü özel koşu da yapıldı. Koşuların tamamı ücretsiz olarak gerçekleşti. Etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, BtcTurk Kurucusu Kerem Tibuk ve BtcTurk CEO Özgür Güneri katıldı. 4 yılda bir gerçekleştirilecek olan koşularda startı İstanbul Valisi Davut Gül ve BtcTurk CEO Özgür Güneri verdi.

VALİ GÜL: İNŞALLAH BU ORGANİZASYON İSTANBUL'DAKİ VATANDAŞLARIMIZIN SPORLA DAHA ÇOK İÇ İÇE OLMASINA KATKI SAĞLAR

İstanbul Valisi Davut Gül basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “İstanbul, dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bu kente spor çok yakışıyor. 'Spor Şehri İstanbul' projemiz var. İstanbulluların her alanda spor yapmasını arzuluyoruz ve istiyoruz. Yarışmacılara ve destek olanlara teşekkür ediyorum. İnşallah 4 yılda bir yapılacak bu organizasyon, İstanbul'daki vatandaşlarımızın sporla daha çok iç içe olmasına katkı sağlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

GÜNERİ: BTCTURK’UN GLOBAL FAALİYETLERİNİ RESMEN BAŞLATTIĞININ ADIMLARINI ATIYORUZ

BtcTurk Boğa Koşusu’nun ilki bu sene gerçekleştiğini aktaran Güneri, “Çok mutluyuz. Aslında iki önemli anlamı var. Bunlardan bir tanesi Bitcoin'in dört yılda bir gerçekleşen ödül yarılanmasını kutlamak. Bu yüzden festival havasında bir araya gelmek istedik. 4 yılda bir gerçekleşen bu ödül yarılanmasını kutlamak istedik. Bir diğer anlamı ise bugün itibariyle sadece yarışın startını vermiyoruz. Bir yandan da BtcTurk’un global faaliyetlerini resmen başlattığının adımlarını atıyoruz ve startını veriyoruz. Umuyoruz ki Türkiye'de 6 milyon kullanıcıya ulaşan, Türkiye'nin ilk dünyanın da en eski 4’üncü Bitcoin ve kripto para alım satım platformu olarak başlayan yolculuğumuzu yeni nesil self servis, finansal hizmetler alanında ve küresel ölçekte bir Türk markası olarak da büyütmek istiyoruz. Bir sonraki ödül yarılanması 4 yıl sonra. 4 yıl sonra bu sefer yine ödül yarılanmasını kutlayacağımız BtcTurk Boğa Koşusu’nun ikincisini yapmayı umuyorum. Ama bu sefer on milyonlarca yabancı kullanıcımızla da bir araya geldiğimiz bir şenliğe dönüştürmeyi hedefliyoruz. O yüzden çok mutluyuz. Bugün aramızda milli atletlerimiz var. Binlerce katılımcımız var. Kullanıcılarımız var. Binlerce koşucuyla sporu, BtcTurk'u, Bitcoin'i buluşturduğumuz için herkese tekrar teşekkür ediyorum. Ekibime teşekkür istiyorum. Onlar da günlerdir bu etkinlik için canla başla uğraşıyorlar” dedi.

Koşunun startına katılan milli atlet Ramil Guliyev, “Davet için teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan çok mutluyum. İnanıyorum ki bir sonrakiler daha güzel daha kalabalık olur. Başarılar diliyorum” dedi.

Milli atlet Yasmani Copello ise organizasyonun çok güzel olduğunu dile getirdi.

İrem Çağla ZİNCİRLİ- Uğur GÜLBOY/İSTANBUL, (DHA)-

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER