02:08Devlet desteğiyle 20 koyunla başladığı hayvancılıkta sürüsü 400 başa ulaştıBulgaristan’daki genel seçim ve Avrupa Parlamentosu seçimi bugün yapılıyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 60 ülkede başlayan iki seçime 20'si parti ve 12'si koalisyon olmak üzere 32 siyasi parti katılıyor. Seçmenler, 50’nci dönem Bulgaristan Parlamentosu için 240 ve bu ülkeyi AP’de temsil edecek 17 milletvekilini seçmek için oy kullanmaya başladı. Türkiye'de, seçimlerde oy kullanmak için 166 yere sandık yerleştirildi.
İstanbul Avcılar’da biri Ambarlı İlkokulu diğeri Firuzköy İlkokulu olmak üzere iki merkezde sandıklar yerleştirildi. Saat 07.00’de başlayan oy verme işleminin 20.00’de sona ereceği belirtildi. Eş başkanlıklarını Cevdet Çakırov ve Delyan Peevski'nin yaptığı, üyelerinin büyük bölümünü Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi de seçimlerde 28 numaralı pusulada yer aldı.
"HERKES GELİP OYUNU KULLANMALI"
Ambarlı İlkokulu’nda oy kullanan Sema Eyüpoğlu, "Oy hakkına sahip vatandaşları sandık başına davet ediyorum. Herkes gelip oyunu kullanmalı" dedi. Seçimde görevli Vijdan Çalışkan, "Seçimler için oy kullanmaya geldim. Bulgaristan’daki haklarımızın korunmasını istiyorum. Herkes aklını kullansın. Tercih onların" diye konuştu.
01:26Bakan Kurum’dan Çorum esnafına ziyaret
03:02Sultangazi'de zihinsel engelli ve annesine sopalı saldırı
01:25Üsküdar'da yol verme nedeniyle tartıştıkları kişinin otomobilini kurşunladılar
04:31Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Kariyerküre Zirve 2026’ gerçekleşti
05:08Akranı tarafından öldürülen 16 yaşındaki Mustafa’nın ailesi: Tehdit mesajı geldi
00:44El freni çekilmeyince hareket eden otomobili çevredekiler durdurdu; o anlar kamerada
00:45Hatay'da 2 kişinin yaralandığı kaza sonrası kavga