09:33Depremi yaşayan hemşire, hayat kurtarmak için UMKE’ye katıldıVALİ DEMİRTAŞ: MAKİNE DAİRESİNİN ÖNÜNE KADAR GELDİK
Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG-GÜVEN (702) adlı gemi ile bölgeye giderek arama-kurtarma faaliyetlerini yakından takip eden Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Vali Demirtaş, 4 SAS komandosunun bugün dalış gerçekleştirdiğini ve su altındaki çalışmaların geminin makine dairesinde yoğunlaştırıldığını belirtip, "Bugün makine dairesine girebiliriz diye düşünüyorum. Beklentimiz yüksek. Makine dairesinin önüne kadar geldik. Temizleyerek gidiyoruz" dedi.
BALIKÇI KAYIKLARI DA ÇALIŞMALARA KATILACAK
Bugün çalışmalara balıkçı teknelerinin de dahil edildiğini hatırlatan Vali Demirtaş, bölgedeki tüm balıkçı kayıklarının envanterini çıkarttıklarını ve yarından itibaren teknelerin yanı sıra kayıkların da çalışmaya katılacağını söyledi. Bölgenin havadan da tarandığını belirten Demirtaş, "Yarın teknelerin sayısını arttıracağız. Emniyetin İHA'sını getirdik. O da bakacak. Bölgeye İHA girmek üzere. Bandırma'ya kadar bakacağız" diye konuştu.
SAHİLDE CAN YELEĞİ BULUNDU
Arama çalışmaları dron desteğiyle karada da devam ederken, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, Kurşunlu Mahallesi sahilinde yaptıkları aramada, kumların arasında bir can yeleği buldu. (DHA)
00:27Tekirdağ açıklarında yunus sürüsü dronla görüntülendi
04:37Kasımpaşa’da bankta oturan kişiyi 'yan baktın' diyerek bıçaklayan şüpheli tutuklandı
05:29Doruk, Almanya'daki matematik olimpiyatlarında dünya birincisi oldu
04:36Poyraz nedeniyle Antalya Körfezi'ne giren denizanalarının geçişi tamamlandı
07:09Adanalı ressam, asrın felaketinde 128 saat sonra enkazdan çıkarılan Vatin bebeği resmetti
10:52Gönderdiği Osmanlı müziği makaleleriyle Oxford Müzikoloji Bölümü’nden yüksek lisans için kabul aldı
00:45Üsküdar’da haraç istedikleri iş yerini kundaklamaya çalışırken yandı; 2 şüpheli tutuklandı