06:37Osmaniye’de arılıklara kurulan kameralar yaban hayatını görüntüledi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 1998'den bu yana 206 bin 600 metrekarelik alan üzerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi, bünyesindeki 1100 birey, 125 tür, 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisiyle hem hayvanlara hem de ziyaretçilere doğal ortam sunuyor. Hayvan popülasyonunun her geçen gün arttığı merkezde, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin korunması ve çoğalması için de çalışmalar yürütülürken, hayvanların bakım ve beslenmeleri de mevsim şartlarına göre sürdürülüyor.
ÖNLEMLER ARTIRILDI
Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle hayvanların sıcak havadan etkilenmemesi için önlemler artırılıyor. 35 dereceyi bulan sıcaklarla mücadele eden hayvanların beslenme rutinleri de yaz mevsimine göre yeniden tasarlandı. Uzman bakıcılar tarafından armut, karpuz, çilek, muz gibi çeşitli meyveler kullanılıp hazırlanan dev buz kalıpları, sabah saatlerinde babunların yaşam alanına bırakıldı. Buzların içerisindeki meyvelere ulaşabilmek için renkli görüntüler oluşturan babunlar, hem serinlemenin keyfini çıkardı hem de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
'GELİR GELMEZ İLK İŞİMİZ HAYVANLARI BESLEMEK'
Babunların sadece meyve ile değil karbonhidratla da beslendiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Bakıcısı Arif Ardıç, "13 senedir Bursa'da görev yapmaktayım. Şu an babunların yanındayız, babunlar için buradayız. Yaz sıcaklarında buzlu meyvelerle sabahın ilk saatlerinde gelir gelmez ilk işimiz hayvanları beslemek. Yaz sıcaklarında da buzlu meyvelerle, haftada 2-3 defa hayvanlara serinlemeleri için aktiviteler düzenliyoruz. Günde tek öğün besleniyorlar bunlar. Şu an gayet sağlıklılar, içlerinde gebeler var. Onlarca adetler; 9 erkek, 5 dişi bulunuyor. Tatlı meyveleri seviyorlar. Elma, armut, muz, gibi sadece meyve ağırlıklı değil ama sebze de var. Tabii, bunlar hayvanların rasyonlarına göre bazen haşlanmış yumurta, haşlanmış patates, haşlanmış tavuk, karbonhidrat türü ürünlerle de besliyoruz. Beslenmedikleri gün yok” diye konuştu.
Haber-Kamera: Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)
03:06SUP sporcularına denizin ortasında mangalda kebap servisi
03:08Şişli’de üst geçide çıktı müzakereci polis tarafından ikna edilerek aşağı indirildi
03:48Yaz sıcaklarında araçlarda yangın riskine dikkat
02:45UNESCO listesindeki Justinianus Köprüsü, 8 yıllık restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı
05:31'Gebeler için deniz havuzdan daha güvenli'
06:013 ilin halı ve kilimleri, 'İlmek İlmek Anadolu' projesi ile yaşatılıyor
04:28Çılgın Sayısal Loto'da büyük ikramiye 500 milyon TL'yi aştı