02:00Üsküdar'da motosiklet sürücüsü ile skuterli çiftin kavgası kamerada
Osmanlı Devleti döneminde kara ordusunda görevli, 'Deli' adı verilen süvarilerden oluşan, üstün cesaretleri ve farklı giyinme şekilleri ile dikkat çeken Alabaş'lar, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine 36 kilometre uzaklıktaki kırsal Şehriman Mahallesi'nde, her Kurban Bayramı'nın 2'nci günü yapılan şenlikle anılıyor. 'Deliler' birliğinin anıldığı şenlik, 200 yıldır sürdürülüyor.
250 kişinin yaşadığı ve 80 haneden oluşan mahallede; özellikle gençler, kestikleri hayvanların deri, kelle, kuyruk, boynuz ve kemiklerini kostüme dönüştürüp, yüzlerine maske geçirip, meydanda toplanarak çevredekileri korkutuyor.
ŞENLİĞE 500 KİŞİ KATILDI
Bu yıl yapılan şenliğe; siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve çevre mahallelerden gelenler ile birlikte toplamda 500 kişi katıldı. Etli yemeklerin ikram edildiği şenlikte; 8 genç, kurban derisinden oluşturulan özel kıyafetleri giyip, gösteri yaptı. Şenlikte konuşan Şehriman Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma derneği Başkanı Bilal Aydemir, "En az 200 yıldır devam eden bu etkinliğimizi, bundan sonra da sürdüreceğiz. Bu yılki, 'Alabaş geleneği' bayağı ilgi gördü. Gelen davetlilerin sayısı, her yıl artıyor" dedi.
01:25Arnavutköy'de minibüsün çarptığı kadın öldü, eşi ve yeğeni yaralandı; kaza kamerada
04:13Kovanların bulunduğu bölgedeki yangına müdahale eden itfaiyecilere arılar zor anlar yaşattı
02:07İstanbul Havalimanı'nda durdurulan şüphelinin midesinden 26 kapsül uyuşturucu çıktı
02:17Daha 17'nin divası Şebnem Akkaya
08:47Çocuklarından ilham alıp liseye kaydını yaptırdı, 62’sinde yüksek lisansını tamamladı
06:06Anne ve babasının 35 yıl çalışıp, emekli olduğu kulede 10 yıldır yeşil vatanı koruyor
02:20Kağıt toplayıcılarından DMD hastası Yağız Efe'ye anlamlı destek