Oynatma Listesi
VİDEO

Büyükçekmece'de 806 dairelik sitede yönetim kavgası

Büyükçekmece'de site yönetiminde söz sahibi olduğunu iddia eden iki taraf arasında kavga çıktı. Kavgada bir kişi yararlanırken taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi'nde, 20 Mart Çarşamba günü akşam saatlerinde 3 bin 500 kişinin yaşadığı 806 dairelik sitede, site yönetiminde söz sahibi olduğunu iddia eden iki grup arasında kavga çıktı. İddiaya göre, yaklaşık 10 yıldır devam eden site yönetimi kavgası nedeniyle yönetimde söz sahibi olduğunu iddia eden iki taraf, sitenin iç avlusunda buluşmak istedi.

Avluda buluşan taraflar arasında tartışma çıktı. Site sakinlerinin de dahil olmasıyla birlikte büyüyerek devam eden tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Araya girerek kavgayı ayırmak isteyen site sakini, Mehmet D.'nin burnu kırıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri müdahale ederek güvenlik önlemleri aldı. Yaralı Mehmet D. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tedavisinin ardından polis merkezine giden Mehmet D., burnunu kıran kişi olduğunu düşündüğü Hamit A.'dan şikayetçi oldu.

"15-20 KİŞİ ÜZERİME ÇULLANARAK DARBETTİLER"

Burnu kırılan site sakini Mehmet D, "Site sakini olarak toplantı nedeniyle arkadaşlar ve komşularımızla toplandık. Eski yönetim olarak bahsedilen kişiler bize saldırmaya kalktı. Saldırma esnasında 15-20 kişi üzerime çullanarak darbettiler. Karakolluk olduk. Hala daha tehdit etme cüretinde bulunuyorlar. Sahte evraklarla insanları sömürmeye devam ediyorlar." ifadelerine yer verdi.

"KIRTASİYEDEN ALDIKLARI MAKBUZLARI İMZALAYIP İMZALAYIP AİDAT TOPLUYORLAR"

Hamit A. yönetimi taraftarı olan site sakini Naci Kaplan ise, "Bir ay önce bir seçim oldu, seçimde Hamit bey ve ekibi kazandı. Diğer arkadaşlar biziz diyor burada yönetim.

Hiçbir yetkileri de yok ve kırtasiyeden aldıkları makbuzları imzalayıp imzalayıp aidat topluyorlar, birkaç kişiden. Fakat burada banka ve diğer yetkili, temizlik şirketi olsun güvenlik olsun bütün defterler, karar defterleri burada. O gün kavgada da gelin bu olayı konuşalım, konuşup düzeltelim. Burada ayrımcılık olmasın. Bütün arkadaşlarını toplamışlar, birbirlerini şişirerek.

Kimin vurduğu, kimin olduğu, kimin yaptığı da belirsiz. İki yönetim de orada birbirine vurmadı. Site sakinleri birbirlerine vurdular mı ne yaptılar belirsiz o da." dedi.

"GECE ARABAMI ÇİZMİŞLER"

Karşı tarafın site yönetiminde yer alan aynı zamanda site sakini Melek Uluaksoy, "Bu sitede yıllardır 10-15 yılı geçmiş ve bu site sakinler uzun zamandan beri haraca bağlanmış. Benim bu gece arabamı çizmişler biliyor musunuz benim arabamın dört tarafını çizmişler." şeklinde konuştu.

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER