Oynatma Listesi
VİDEO

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü için Büyükçekmece’de zafer yürüyüşü yapıldı

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü vesilesiyle Büyükçekmece’de zafer yürüyüşü yapıldı. AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal ve vatanı için şehit olan silah arkadaşlarını ve rahmete kavuşan Mehmetçikleri, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Bugün Çanakkale’deydim. Ülkesi ve vatanı için, bir olarak mücadele eden kardeşlerimizin topraklarını ziyaret ettik. Bizler her Çanakkale Zaferi’nde, o ruhu anlamak adına orada bulunmak zorundayız. Çanakkale Zaferi, dün yokluklar içinde mücadele eden atalarımızın, bizler için ne ifade ettiğini net olarak gösterdi” dedi.

Dün, 18 Mart 1915’te elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, Büyükçekmece’de zafer yürüyüşü yapıldı. Kortejde meşalelerin yakılması sonrasında yürüyüş başladı. Yürüyüşte Türk bayrağı ve Atatürk bayrakları açıldı. Kortej Çarmıklı Caddesi’nden, Şükran Caddesi’ne devam etti ve Mustafa Kemal Bulvarı’nda sona erdi. Yoğun bir katılımın olduğu yürüyüşte, yaklaşık 3 kilometrelik yolda ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

‘VATAN SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BU TOPLUM ON BİNLERLE MEYDANLARDA BULUŞMAKTA’

Yürüyüşte konuşan AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal ve vatanı için şehit olan silah arkadaşlarını ve rahmete kavuşan Mehmetçikleri, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Bugün Çanakkale’deydim. Birlik, beraberlik içinde yan yana yatan şehitlerimizi ziyaret ettik. Ülkesi ve vatanı için, bir olarak mücadele eden kardeşlerimizin topraklarını ziyaret ettik. Bizler her Çanakkale Zaferi’nde, o ruhu anlamak adına orada bulunmak zorundayız. Çanakkale Zaferi, dün yokluklar içinde mücadele eden atalarımızın, bizler için ne ifade ettiğini net olarak gösterdi. 7 düvele karşı savaşan, binlerce mermiye göğüs geren askerimizin, orada yatan kardeşlerimizin ruh halini gördük. Bizler biliyoruz ki Türk ulusu son neferine kadar mücadele eden ve yılmadan vatanını koruyan insanlarla dolu. Bugün, 57. Alaydaydık. 57. Alayda bir tanesi sağ kalmamak üzere, düşman üzerine giden Mehmetçiklerimizi gördük. Bugün bomba sırtındaydık, siperler arası 10 metre, bir tanesi siperden çıktığında şehit olacağını biliyordu. Hemen arkasındaki Kur-an okuyor, 3 dakika sonrasında o da şehit olacağını biliyor. Bizler bu vatanı bin bir zorlukla kurduk. Bugün burada, vatan ve mukaddesat söz konusu olduğunda bu toplum binlerle, on binlerle meydanlarda buluşmakta. Biz bunu geçtiğimiz dönemler de yaşadık” dedi.

'TÜRKİYE OLARAK HER ALANDA VAR OLACAĞIZ'

Türk ulusunun vatan, millet dendiğinde her türlü fedakarlığı yapan bir ulus olduğunu belirten Erol, “Dün nasıl bombaya karşı vücutlarını siper ettilerse, biz de savunma sanayiinde dünyanın gelişmiş ordularına karşı, havada, karada ve denizde her türlü noktada güçlüyüz. Bundan sonraki süreçte Türkiye Cumhuriyeti olarak, Orta Doğu’da, Asya’da, Avrupa’da her alanda var olacağız. Sözümüz dinlenen bir ülke olacağız. Gençlerimiz bugün ülkesini her alanda temsil edebiliyorsa İHA’larımızı da yapar SİHA’larımızı, Kızıl Elmamızı da yapar. Bundan sonra Türkiye Yüzyılı olacak. Gençlerimizin yüzyılı olacak. Nice yüzyıllara birlikte erişeceğiz. Birlik olarak ülkemizin ve ilçemizin gelişmesi için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

'SEÇİMDE ŞU ANDA CUMHUR İTTİFAKI OLARAK ÖNDEYİZ'

Büyükçekmece’nin 24 mahallesine hizmet edip, değiştirmek istediğini söyleyen Erol, “Büyükçekmece’yi geliştirmek ve dönüştürmek istiyoruz ve bu yüzyılda hak ettiği hizmetle buluşturmak istiyoruz. Burada eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaşıma kadar her noktada, maalesef hizmet almada eksiklikler yaşanıyor. Biz bu eksikliklerin tamamını gidermek ve Büyükçekmece halkına 24 mahallesi ile hizmet vermek istiyoruz. Seçimde şu anda Cumhur İttifakı olarak Büyükçekmece’de öndeyiz. Bugün itibarıyla Cumhur İttifakı olarak, bizler ne yapacağımızı düşünüyoruz. 1 Nisan’dan sonra projelerimizi uygulamak ve Büyükçekmece’de yapılacak yatırımları ve eksiklikleri tamamlamak adına, elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz. Projelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER