06:01Gelişen teknolojiye rağmen zanaatlarını sürdüren baba-oğul ürettikleri sobaları ihraç ediyorETÜ Spor Bilimleri Fakültesi görevlileri 12 Eylül’de antrenörlük bölümü için tercih yapan ve spor testi sonrası kayıt için yedekler listesinde 2'nci sırada yer alan Çaykur Rizespor Voleybol takımı sporcusu Cansu Karadereli'yi telefonla arayarak kayıt sildiren bir öğrenci nedeniyle oluşan kontenjanla bölüme yerleştirildiğini bildirdi. Saat 16.00’da ismi sistemde ‘kazananlar’ arasında yayınlanması üzerine kayıt hazırlığı yapan Karadereli’yi aynı gün saat 22.15’te arayan görevli, hata yapıldığını söyledi. Görevli, kaydını sildiren ‘Helin’ isimli öğrenci ile yedekler listesinde ilk sırada yer alan aynı adı taşıyan öğrencinin karıştırıldığını belirtti, hatanın düzeltilmesi sonucu ilk yedeğin kaydının alındığını, kendisinin kayıt yaptıramayacağını bildirdi. Üniversite okuma sevinci kısa süren Rizeli Cansu Karadereli, büyük üzüntü yaşadı.
‘BENİ ‘KAZANDIM’ DİYE YAYINLADILAR’
7 yıldır Çaykur Rizespor Kulübü’nde voleybol oynadığını söyleyen Cansu Karadereli, şunları söyledi:
“Bu yıl üniversiteye yerleşemediğim için dershaneye başladım. Ancak 12 Eylül’de beni ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden görevli bir memur ve dekan yardımcısı telefonla aradı, kazandığımı, kayıt yaptırıp yaptırmayacağımı, sordular. Ben de ‘kayıt yaptıracağım’ dedim. Saat 16.00’da sistemde, beni kazandım diye yayınladılar. Evraklarımı hazırlamaya başladım. Saat 22.15’te memur beni arayarak, kaydını sildiren ile yedeklerdeki ilk sırada yer alan ismin aynı olması nedeniyle hata yapıldığını bildirdi. Benim kayıt yaptıramayacağımı söyledi. O gece çok kötü oldum. Üniversite görevlileri daha sonra tekrar arayarak hatadan dolayı özür dilediler. Memurun hatası ile benim üniversite başlamadan hayatım bitti. Bu durumda 1 yılım çöp olacak” dedi.
ETÜ: HATALI İŞLEM DÜZELTİLDİ
ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden yapılan açıklamada ise “Kaydını sildiren ile yedeklerde ilk sırada yer alan öğrencilerin isim benzerliğinden kaynaklı tarafımızca yapılan 2’nci yedeğe tanınan kayıt hakkı işlemi, hatanın fark edilmesi üzerine düzeltildi. Kaydını sildiren öğrenci ile açılan kontenjan, yedeklerde ilk sıradaki öğrencinin kaydı alınarak doldurulmuştur” denildi.
Voleybol kontenjanından sadece 2 sporcunun kayıt yaptırabildiği ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi'nde, listedeki ilk 2 sıradaki öğrencinin ardından sıralamaya giren diğer öğrenciler ise yedek listede kalıyor.
05:238 yaşında tezgahın başına geçti, 61'inde mirasını geleceğe taşıyor
04:15POS cihazı kurulumu yaparken 14 dakikada 115 bin lira dolandırıldı
00:48Daha 17'de Aras, kardeşini buldu
06:05Kağıthane’de terastan düşen kadın doktor taburcu edildi; avukat sevgilisi: Tutmaya çalıştım elimden kaydı
02:21Ronaldo ile reklam filminde oynayan Koçak, bağımlılıkla mücadeleyi sahnede anlatacak
08:54Çömlek ustası babanın izinden dünya şampiyonluğuna
01:29Beyoğlu’nda taksiye tekme atıp şoförü tehdit etti: Git bunları kaportacıya yaptır