Oynatma Listesi
VİDEO

Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Serüven’ isimli sergi açıldı

Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde, eğitmen ve batik resim sanatçısı Nurcihan Velioğlu ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Serüven’ isimli sergi açıldı. Sulu boya, pastel boya, yağlı boya ve karakalem gibi farklı tekniklerle hazırlanan 42 eserden oluşan sergi 26 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

İSTANBUL, (DHA) - ÇINAR Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde, eğitmen ve batik resim sanatçısı Nurcihan Velioğlu ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Serüven’ isimli sergi açıldı. Sulu boya, pastel boya, yağlı boya ve karakalem gibi farklı tekniklerle hazırlanan 42 eserden oluşan sergi 26 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Üsküdar’daki Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Eğitmen ve Batik Resim Sanatçısı Nurcihan Velioğlu’ndan ders alan 10 öğrencinin hazırladığı ‘Serüven’ isimli sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Farklı yaş ve meslek gruplarından gelen sanatsever kursiyerler, aldıkları eğitimlerin meyvesi olarak ortaya çıkardıkları eserlerle ziyaretçilerden tam not aldı.

Sulu boya, pastel boya, yağlı boya ve karakalem gibi farklı tekniklerle hazırlanan eserler, sanatın farklı yönlerini ve zenginliğini yansıtıyor. Sergi, sanat tutkunlarının ilgisini çektiği gibi sanatın herkes için erişilebilir olduğunu da vurguluyor.

Açılış töreninde aileleri de kursiyerleri yalnız bırakmadı. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere başarı sertifikaları verildi.

Açılışta konuşan Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Selcen Zeliha Özkök Arda, “Derneğimizde bir serginin daha açılışına şahitlik etmek benim için bir onurdur. Sergide emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Derneği sanata ve sanatçıya katkı sağlamak amacıyla kurduk. Kursiyerlerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Sergiyi gezmeyi merakla bekliyorum” dedi.

“HER BİR ESER, ÖĞRENCİLERİMİN SANATA OLAN TUTKUSUNU YANSITIYOR”

Sergiye yönelik konuşan eğitmen Nurcihan Velioğlu, “Öğrencilerimle bu sergiyi hazırlamak benim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu. Her bir eser, öğrencilerimin sanata olan tutkusunu ve yeteneklerini yansıtıyor. Sergimizi ziyaret eden herkesi sanatın büyüleyici dünyasına davet ediyoruz. Öğrencilerimle sergiyi yerleştirirken heyecanlarını görmek bana ayrıca mutluluk katıyor. Hiçbirinin bu alanda böyle bir tecrübesi de yoktu. Gelecekte belki kişisel seri açabiliriz heyecanlarını görmek ve onları bu konuda motive etmek bana haz veriyor. Öğrenciler resim yapmaya başladıklarında aslında bir bilinmeze gidiyor, ne yapacaklarını tahayyül edemiyorlar geldikleri noktada farklı bir açılım oluyor. Serüven aklıma oradan geldi. Sergiyi ziyaret edenlere ‘ben de yapabilirim’ mesajı vermesini istedim” diye konuştu.

KURSİYERLERİN HEDEFİ KİŞİSEL SERGİ AÇMAK

Kursiyerlerden Zahide Toprak ise “Bu sergi, sanatın yaş ve meslek ayrımı gözetmeksizin herkes için bir araç olabileceğini gösteriyor. Nurcihan hocamızın rehberliğinde, içimizdeki sanatçıyı keşfetmek ve ifade etmek büyük bir deneyimdi” diye konuştu.

Ayşe Toprak da “Sergide yer alan eserlerin her biri, farklı bir hikaye anlatıyor ve sanatın evrenselliğini gösteriyor. Bu sergi, benim için sanatın sınırlarını zorlamak ve yeni şeyler denemek için ilham verici bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı.

Emekli coğrafya öğretmeni Özlem Kesmez Başeğmez de hayatı boyunca kendisi için tutku olan resme anca başlayabildiğini anlattı. Başeğmez, “Hayat koşuşturması nedeniyle hiçbir zaman resim yapamadım. Elime bu yıl böyle bir fırsat geçti. Daha önce elime kalem hiç almamış ama derslerden sonra karakalem resimler yapmaya başladım. Resimleri büyük bir zevkle yapıyoruz. İnşallah kişisel sergilerde de yer almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sergide eserleri bulunan kursiyerler:

Ayşenur Yürük, Esma Erdoğan, Zahide Toprak, Elif Namlı, Özlem Kesmez Başeğmez, Şeyma Sancaktutan, Elifnaz Sancaktutan, Cahide Uzun, Nur Melek Sargın, Nagehan Paksoy.

‘Serüven’ isimli sergi, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde iki hafta boyunca sabah 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İSTANBUL, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER