03:17Torununu Alman annesinden saklayan babaannenin cep telefonundan Nazar'ın görüntüleri çıktıRize'de 16 kişilik yüzücü grup tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 'Bir Baştan Bir Başa Rize' adlı yüzme etkinliği düzenledi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen etkinlikte; grup, Rize Limanı'ndan kendilerini Karadeniz'in derin sularına bıraktı. Yağışlı ve dalgalı denize rağmen kulaç atarak 4 kilometre yüzen yüzücüler, 1,5 saat sonra bitiş noktası olan İslampaşa Mahallesi'nden kıyıya çıktı. Kıyıdan gözlemlenen yüzücüler, zaman zaman sis ve dalgalar arasında kayboldu.
'15 TEMMUZ ANISINA BİR FARKINDALIK OLSUN DİYE YAPIYORUZ'
Etkinliği organize eden eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "15 Temmuz anısına bir farkındalık olsun diye yapıyoruz. Yaklaşık 3,5-4 kilometre yüzme mesafemiz var. Bizden sonra da bu etkinlik kalıcı olarak devam eder diye düşünüyoruz" diye konuştu.
'ÇOK KEYİFLİYDİ AMA ZORDU'
Paletle yüzerek karaya ilk ulaşan Emin Kanbur (59) da "Çok zor değildi. Havanın yağmurlu ve serin olması avantajdı. Tek dezavantaj, Rize'yi denizden seyredememekti. Dalgalar konforlu nefes almamızı engelledi. Bunların dışından mükemmel bir parkurdu. Ben paletli olarak birinci geldim ama serbest yüzmede Cihan arkadaşımız iyi bir performans sergiledi" dedi.
Serbest yüzmede karaya ilk ulaşan Cihan Topçu (48) ise "Çok keyifliydi ama zordu. Dalgalar zorladı ama keyif aldım. Bu 4'üncü yılım, severek geliyoruz. İnşallah yeniden geleceğiz" ifadelerini kullandı.
Etkinlik, katılımcılara madalya takdimi ve kahvaltı ile sona erdi.
03:53Abdülhamid Han ile gurur dolu 4 yıl
00:49Şişli’de görme engelli Enes’in valiziyle metro raylarına düştüğü anlar kamerada
08:50Karadeniz turizminde 'Salah' etkisi
06:27Uzmanından zehirli deniz canlıları için uyarı: Kayalık bölgelerde denize girerken dikkatli olunmalı
03:27Fatih'te camide 450 bin TL'nin bulunduğu çantanın çalındığı anlar kamerada
01:21Nefes borusuna lokma tatlısı kaçan işçi, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada
00:23Mersin’de ambulans ile otomobilin çarpışması kamerada; 3’ü sağlık çalışanı 5 yaralı