06:16Tüm kategorilerde ‘Daha 17’Güneysu ilçesine bağlı, 1800 rakımlı deniz manzaralı Handüzü Yaylası kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Bölgenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Yüksek rakımı sayesinde hem yayla havası hem de deniz manzarasını aynı anda sunan Handüzü Yaylası’nda, sislerin arasından görünen Karadeniz ile karla kaplanan ormanlar seyirlik görüntüler oluşturdu. Yoğun kar yağışının ardından yaylada konaklayan vatandaşlar ilçe merkezine dönüşe geçti. Karla kapanan yolların açılması için de ekipler, iş makineleriyle çalışma başlattı.
‘4 MEVSİMİ BİR ARADA YAŞIYORUZ’
Konaklamaya gelenlerden Abdülhamit Yılmaz, “Bu mevsimde her zamanki gibi kar yağıyor. Şu anda karın en az olduğu zaman. Burada ortalama 2-3 metre kar olması gerekiyor. Burası artık bir turistik yer oldu. 10 kilometre uzaklıktaki merkezden geldik. Ama çıkamadık. Malzememizi aldık ve geri dönüyoruz. Başka bir yerde konaklama yapacağız. Burada 4 mevsimi bir arada yaşıyoruz” diye konuştu.
Yayladan ilçeye inen Nazif Erkan da “Çok güzel kar yağıyor. Burada her zaman kar yağar. Burada kışın 3-4 metre kar oluyor. Kar yağışı devam ediyor. Burada yaklaşık 1 metreye yakın kar var. Yayladaki evimize çıkmıştık. Şimdi köyümüze iniyoruz. Hafta sonu buraya geliyor” dedi.
00:35Amatör balıkçı, Akdeniz'de balina görüntüledi
04:27Öldürülen Kayra'nın adı okul kütüphanesinde yaşatılacak
03:09Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti davası: Rapçi Canbay ve Kundakçı ailesi arasında gerginlik
04:09 Doktorların 'yürüyemeyebilirsin' dediği Tarık, ölümden döndüğü motosiklete 5 yıl sonra yeniden bindi
04:29Red Bull Tahtada Kal etkinliği Antalya’da yapıldı
05:07Bitlis'te tarihi doku ve doğal güzellikler bir arada
04:19Tedavisi için 700 bin TL gereken Bünyamin: Arkadaşlarım gibi koşmak istiyorum