01:56Donan göletin yüzeyindeki buzu motorlu testere ile kesti6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin vurduğu Adıyaman'da, yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce bina yıkıldı veya ağır hasar gördü. Malazgirt Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir binanın 2'nci katında bulunan çelik kasa, bulunduğu kolonun yan tarafında dairenin yıkılmasını engelledi. Çelik kasanın oluşturduğu yaşam üçgeni ile dairede bulunan 13 kişi de enkaz altında kalmaktan kurtuldu.
Depremin ilk gününden itibaren bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan ve gözlem yapan Emniyetli Hayat Derneği Arama Kurtarma Başkanı Zahrettin Çelik; "İlk günden beri Adıyaman'dayız. Enkazlarda özellikle yaşam üçgenleriyle ilgili gözlemler yapıyoruz. Burada da çelik kasa, üst katların baskısına rağmen bulunduğu dairenin yıkımına engel olmuş. Yıkımı engellemenin yanında yaşam üçgeni oluşturarak insanların enkaz altında kalmasını önlemiş. Gözlemlerimiz sırasında karşılaştığımız bu durum bizim de çok ilgimizi çekti ve eğitimlerimizde kullanmak üzere kayıt altına aldık" dedi.
Çelik, çelik kasanın yanı sıra sandık, koltuk gibi dayanıklı malzemelerin çökme sırasında oluşturduğu boşluk ile yaşam alanı oluşturduğuna dikkat çekti. Çelik, herkesin deprem eğitimi alması gerektiğini ve evlerinde olası depreme karşı yaşam üçgeni oluşacak alanları belirlemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
05:00Trabzon'da bıçaklı kavga; 1'i ağır 8 yaralı
00:45Zeytinburnu’nda park halindeki otomobile uzun namlulu silahla ateş açtılar; o anlar kamerada
01:21Üreme dönemindeki yaban keçileri, termal kameralı dronla izleniyor
03:34Kendisini 'Lübnanlı Murat' olarak tanıtan şüpheli turist kadını ikna etmek için döviz bürosuna götürmüş
01:03Mersin'de 2 belediyeye 3,7 milyon TL çevre kirliliği cezası
04:09Alya’dan hayata dokunan mesaj: Erken teşhis hayat kurtarır
00:21Uludağ’da drift atan ehliyetsiz sürücüye 65 bin TL ceza