05:30ERKPA Başkanı Kalın: Afet odaklı stratejik veri merkezi kuruyoruzİlk anlaşmaya göre, DHA ve Trend web yazılım sektöründe de iş birliği yapacak. Trend Haber Ajansı, DHA’nın Türkiye'de faaliyet gösterecek küresel web sitesinin Azerbaycan Türkçesi, İngilizce ve diğer yabancı dil versiyonlarının çalışmalarını yürütecek. Ayrıca, Trend Haber Ajansı ekibinin hazırladığı web yazılım Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından kullanılacak.
“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ MEDYA İLİŞKİLERİ DAHA DA GENİŞLEYECEK”
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve First Lady Mehriban Aliyeva'nın Azerbaycan medyasını geliştirme çabaları sonucunda Azerbaycan medyasının gerçek anlamda büyük bir gelişme aşamasına girdiğini söyleyen Azerbaycan Milletvekili Sevil Mikayılova Trend ve DHA arasında imzalanan anlaşmaların, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki medya ilişkilerinin daha da genişlemesine katkı sağlayacağını belirtti.
“ÖRNEK İŞ BİRLİĞİ”
Trend Haber Ajansı’nda yapılan törende, iş birliğinin önemine değinen DHA Genel Müdürü Celal Korkut, sözleşmelerin, Türk devletlerinin medya kuruluşları arasında daha fazla iş birliğinin kapısını araladığını, aynı zamanda tüm dünyaya ortak çalışma örneği sergileyeceğini vurguladı.
YENİ BAŞARILAR GETİRECEK
Demirören Haber Ajansı (DHA) ile Azerbaycan Trend Haber Ajansının iş birliğinden memnuniyetini ifade eden Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Reşat Mecit ise iki haber ajansı arasında imzalanan anlaşmaların hem Azerbaycan hem de Türk medyasına yeni başarılar getireceğini söyledi.
01:59Arka Sokaklar’da duygu yüklü sahil buluşması
02:56Hiç gitmediği 5 ilden 18 trafik cezası geldi
01:54Emekliye ayrılan 38 yıllık öğretmene duygusal veda
01:4362 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldı
05:08Fatih’te iş yerinden çalınan 200 kiloluk çelik kasa, Başakşehir'de bulundu
07:18Bakan Ersoy: Mana ve Nakış Sergisi dünyada bir ilk
06:51‘Altın Eller Üretiyor’ projesiyle uygulamalı kuyumculuk eğitimi alıyorlar