04:26Kurtardığı sincap için evinde tırmanması için doğal alan oluşturduHava sıcaklığının son 3 gündür sıfırın altında seyrettiği kentte, Diyarbakır Stadyumu’nda çimlerin don ve buzlanmadan zarar görmemesi için, 2 metre 20 santimetre yüksekliğinde, 4 ile 6 metre aralıklarla toplam 14 yapay güneş ışığı sistemine geçildi. Çimlerin sağlıklı kalması ve maçların oynanabilir durumda olması için ısıtma sistemleri aralıksız çalıştırılıyor.
‘SICAKLIĞI 22 DERECEDE TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenk Öztekin, çimlerin yaz aylarında da alınan önlemlerle korunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hava eksi 2 derece ve kar var. Bizim için önemli olan çimlerin köküdür. Şu anda alttan ısıtma olduğu için mümkün olduğu derece kökleri sıcak tutmaya çalışıyoruz. Üstten de yapay güneş ışıklarıyla destek veriliyor. Bu sadece kış için değil yaz için de aynı şekilde önlemler alınıyor. Yani önemli olan çimin kökü. Yanmaması ya da donarak ölmemesi gerekiyor. Aşağıda soğutma boruları olduğu için soğutarak koruyoruz. ‘Sun lighting’ dediğimiz yapay güneş ışınlarıyla da üstten karların erimesini sağlıyoruz. Stadyumdan çok memnunuz. Şehrimizin takımı Amedspor da çok memnun. Şehrimizden bir takımın da şampiyon çıkması için de çabalıyoruz. Hava eksi 2 derece olmasına rağmen zemini çimleri otomasyonlu sistemde 22 derece sıcaklıkta tutmaya çalışıyoruz. Yaz aylarında da aynı otomasyonla çimlerin yanmamasını sağlıyoruz” dedi. (DHA)
05:58Nadir uygulanan çifte böbrek nakli ile sağlığına kavuştu
00:27Bahçelievler'de marketteki karpuz fiyatı tartışması tekmeli yumruklu kavgaya dönüştü
04:17Judocu dedesinden esinlenip muaythai sporuna başlayan Hasan'ın hedefi dünya şampiyonluğu
01:08Daha 17’nin yeni bölüm tanıtımı heyecan uyandırdı
00:59Ayasofya’ya yakışır özel bir eser: Fethin Mührü: Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi
05:21Kentin kültürel zenginliklerini baskı sanatı tekniğiyle geleceğe taşıyor
00:08TIR ile çarpışan forkliftin sürücüsü Gül, hayatını kaybetti; kaza kamerada