08:01Hidayet Türkoğlu sağlığın ve sporun zirvesine konuk olduManavgat ilçesinde yıllar önce köylülerin verdiği hukuki mücadele sonucu HES projesi iptal edilen, doğa harikası Ahmetler Kanyonu'nun 'tabiat parkı' ilan edilmesine yönelik çalışma başlatıldı. DKMP 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri, Toroslar'dan gelen su kaynaklarının oluşturduğu 12 kilometrelik Karpuz Çayı'nın içinden geçtiği, bazı noktalarında derinliği 400 metreyi bulan Ahmetler Kanyonu'nun 'tabiat parkı' olarak teklif edilmesi için arazi incelemesi gerçekleştirdi.
Türkiye'nin en derin üçüncü kanyonu olma özelliğini taşıyan, Ahmetler Mahallesi'nde yer alan doğa harikası kanyon, çevresini saran yüksek, dik ve sarp yamaçlar nedeniyle güneş görmediği için özellikle yaz aylarında serinliğiyle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.
Yaban hayatı açısından da çok zengin ekosisteme sahip kanyon boyunca kartal, akbaba, şahin gibi yırtıcı kuş türleri de görülebiliyor. Kanyonun giriş kısmındaki 5 kilometrelik bölüm, dar patika ve toprak yollardan oluşuyor. Diğer 7 kilometresinde ise dik yamaçlar, iniş ve çıkışlı yükseltiler, şelaleler, mağara ve düdenler bulunuyor.
04:53Milli Piyango’nun 800 milyon TL’lik yılbaşı rekor büyük ikramiyesine Malatya’da ilgi büyük
00:25Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de
00:20ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırı düzenledi: 4 ölü
00:5633 ilde DEAŞ operasyonu: 51 tutuklama
00:45Bağcılar TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza; trafik yoğunluğu oluştu
00:52Bağcılar TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza; trafik yoğunluğu oluştu
01:06Kendisini polis olarak tanıttığı kadını 6 milyon lira dolandıran şüpheli tutuklandı