05:08Bayramı kışlada karşılayan Mehmetçik, komutan ve silah arkadaşlarıyla bayramlaştıAntalya Doğal Yaşam Parkı, Kurban Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Parkta yavru sezonunun başlamasıyla birlikte birçok hayvan türünde doğumlar yaşanırken, özellikle çocukların birebir temas kurabildiği mini hayvanat bahçesi yoğun ilgi görüyor.
Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda görev yapan uzman veteriner hekim Damla Atay, parkta 122 türde yaklaşık bin 500 hayvan bulunduğunu söyledi. Koyun, keçi, papağan, aslan ve kaplan gibi birçok türün parkta yer aldığını belirten Atay, “Şu an doğum sezonlarımız olduğu için koyun, keçi, zebra, lemur ve kangurular başta olmak üzere birçok yavrumuzu ziyaretçilerimiz görebiliyor" dedi.
ÇOCUKLAR YAVRULARA YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR
Özellikle mini hayvanat bahçesinde çocukların hayvanlarla birebir temas kurabildiğini anlatan Atay, tavşan yavrularının en çok ilgi gören hayvanlar arasında yer aldığını söyledi. Atay, “Mini hayvanat bahçesinde çocukların birebir temas edebileceği hayvanlarımız bulunuyor. Koyun, keçiler, besleyebilecekleri birçok hayvan türümüz var. Şehir hayatında çok fazla hayvanlarla temas edemedikleri için burada bir nebze hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Kurban Bayramı boyunca Antalya Doğal Yaşam Parkı'nın ziyaretçilere açık olacağını belirten Atay, “Bayramda da tüm ziyaretçilerimizi bekliyoruz" dedi.
06:05Osmaniye’nin 67 yıllık bıçak ustası
01:52Erzincan’da 2 bin metre rakımda saklı kalan Konarlı Şelalesi
00:18Kurbanlık yüklü kamyonetle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 4 yaralı
00:14Beyaz da Daha 17 izleyecek
01:36Cami avlusunda metrelerce bayramlaşma kuyruğu
01:30Bursa'da kamyonet kasasından demir kafes düştü; o anlar kamerada
00:42Sahibinin elinden kaçan kurbanlık koç, zor anlar yaşattı