10:1711 yaşındaki Elifsu, 5 aydır acil kalp bekliyorErzurum’da uzun yıllardır gıda sektöründe hizmet veren işletmeci Adem Ufuk Tizgili(39) ile Fatih Söylev(40), tavuk etinden cağ vurmaya başladı. Erzurum’un coğrafi işaretli lezzeti olan cağ kebabını butlardan sıyrılan tavuk etlerini marine ederek hazırlayıp, odun ateşinde pişiren genç girişimciler, müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.
Kuzu etli cağ kebaba alternatif üretilen ‘tavuk cağı’ deneyen vatandaşlardan Kerim Emre Yanar, “Tavuk cağı duyduk, merak ettik ve denemek istedik. Gerçekten çok güzel bir lezzet. ‘Tavuk cağ olur mu?’ dedik ama tadı bildiğimiz tavuklardan çok farklı. Özellikle kırmızı et tüketemeyenler gönül rahatlığıyla tercih edebilir” dedi.
YİYENLER MEMNUN KALIYOR
Yıllardır cağ kebap sektöründe hizmet verdiklerini belirten işletme müdürü Samet Tahiroğlu, kırmızı ete alternatif arayanlar için yeni bir seçenek oluşturduklarını söyledi. Tahiroğlu, “Bu işi zaten yıllardır yapıyoruz, biz cağ kebapçıyız. Kırmızı etle yapılan cağ kebaba alternatif olarak tavuktan yaptığımız cağ kebabı hizmete sunmaya başladık. ‘Tavuktan cağ kebap olur mu?’ diyenler oluyor. Biz özenle hazırlıyoruz, gelenler memnun kalıyor” diye konuştu.
ETLİ ÖZEL MARİNE EDİYORUZ
Tavuk cağ kebabının hazırlık süreci hakkında bilgi veren usta Abdurrahman Bayram şunları söyledi: “Bize tavuk etleri but kemiklerinden sıyrılmış şekilde geliyor. Biz eti tekrar gözden geçirip marine yapıyoruz. Özel baharatlarla etimizi şekillendiriyor ve lezzetlendiriyoruz. Farklı bir lezzet olduğu için insanlar rağbet gösterdiklerinden dolayı merak ederek tatmak istiyorlar. Giden müşterimiz tekrar geliyor. Gidip te gelmeyen müşterimiz olmadı.” (DHA)
05:42Uzak şehir nefes kesti
06:28Yumurta viyollerinden ilham alınan projeyle mobilya üretiminde 100 yerine 60 ağaç kesilecek
02:00Tanımadığı kadına sokakta tokat atan şüpheli tutuklandı; olay kamerada
04:22Donör aranan Ali hemşirenin eşinden kök hücre bağışı çağrısı
05:01Okul koridorundaki çöpü alan Yunus belgeyle ödüllendirildi
06:23Adıyaman'da Oturakçılar Pazarı tespih meraklılarını buluşturuyor
08:59Sanal gerçeklik gözlüğü ile hastalara fizik tedavi desteği