05:11Çöpte bulduğu '1915' damgalı askeri sedyeyi, tarihe emanet ettiKentte, bünyesinde gemi şeklinde restoranın da bulunduğu, 1,5 metre derinliğindeki yapay göl, hava sıcaklığının eksi 25'lere kadar düşmesi nedeniyle buz tuttu. Yüzeyi 20 santimetre kadar kalın buz tabakasıyla kaplanan göl, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından halka açık buz pistine dönüştürüldü. Yarıyıl tatili nedeniyle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği doğal buz pisti, gün boyu misafirlerini ağırlıyor. Saati 100 liradan kiralanan patenleri almak isteyenler, uzun kuyruklar oluşturuyor. Gölde, patenle kaymayı öğrenmek isteyenlere de ücretsiz eğitim veriliyor.
Yapay gölde buz pateni eğitimi veren ve aynı zamanda buz hokeyi sporcusu olan Ebubekir Kars (24), “Burası belediyeye ait. Donmuş bir gölün üzerindeyiz. Yazın bu gölde tekneler oluyor. İnsanlar piknik yapıyor, eğlenceli vakit geçiriyorlar. Kışın da Erzurum gibi bir yerde soğuk olduğu için donmuş bir gölü değerlendirmek adına, başkanlarımız sağ olsun, onlarla birlikte buz pateni eğitimlerine başladık. Halkımız yazın piknik, kışın ise paten yaparak eğleniyor. Sömestirden önce başlamıştık biz buraya, sömestirle birlikte tabii sayımız oldukça fazla arttı" diye konuştu.
Fuat Sezgin Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Ravzanur Özkan (17) da “Okullar şu an tatile girdiği için böyle aktivitelere bol bol vakit ayırıyoruz. Kış sporları merkezi Erzurum'da da çok güzel aktiviteler düzenleniyor. Burada ve kapalı salonlarda buz pateni, Palandöken'de kayak ve kızak var. Tatili doya doya yaşıyoruz” dedi.
08:21Selde su basan zemin katlarla ilgili uyarı: 6 ay ile 6 yıl içerisinde çürüme ve paslanma kendini gösterir
08:19Gurbetçi baba, hayatını otizmli oğluna adadı
07:06Ampute futbolla hayata tutundular
06:53Her 10 sigara çeşidinin 9’unda mikroplastik çıktı
06:25Baba mesleği bileyiciliği 60 yıldır sürdürüyor
00:47Evde otururken tavandan kopan moloz yığını altında kalan kadın yaralandı
06:05Ankara'da EGO otobüsü üst geçide çarptı: 24 yaralı