08:57Fransız tekniğiyle Türk peyniri üretiyorSuriye'de rejimin ordusunda uçak mühendisi olarak görev yapan Albay Muhsin El Abit, 2011 yılında başlayan iç savaşta Esad'ın halkına zulmetmesi üzerine görevinden ayrıldı. Orduda üsteğmen olarak görev yapan oğlu Rahal El Abit (38) de emirlere itaat etmeyip, halkını öldürmediği için 2014 yılında tutuklanıp konulduğu Sednaya Cezaevi’nde bir yıl sonra öldürüldü. Yaşananlara dayanamayan Muhsin El Abit, 2016 yılında kaçarak Türkiye'ye sığınıp, Hatay'a yerleşti. Muhsin El Abit, general kuzeni Novvef El Muhammed'in de birçok subay gibi zulme karşı ordudan ayrıldığını ancak o ve onun 3 oğlunun da aralarında bulunduğu 8 yakınının daha tutuklanıp işkenceyle öldürüldüğü haberini aldı. Muhsin El Abit, Esad rejiminin devrilmesini buruk bir sevinçle karşıladığını söyledi.
'TÜRKİYE'YE SADAKATLE BAĞLIYIZ'
Humuslu olduğunu ve Suriye’nin özgürlüğüne kavuşması nedeniyle artık dönmeyi düşündüğünü anlatan El Abit, “Ancak Suriye'deki evim harabe halde. Evimi yeniden inşa edip, yaşanabilir hale getirdikten sonra ben de ailemi alıp gideceğim. Yeni ve özgür Suriye’de halkımın yanında onlara hizmet için çalışacağım. 9 yıldan bu yana Türkiye’deyim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türk milletine çok teşekkürler. Bize fazlasıyla tahammül ettiler, bizleri en iyi şekilde ağırladılar. Türkiye’ye sadakatle bağlıyız. Türkiye ve Suriye arasında daha güzel gelişmeler olacak ve biz yine Suriye’de ama bu defa özgür Suriye’de yaşamaya devam edeceğiz.” (DHA)
02:12Down sendromlu Hüma’nın umre hayali gerçek oldu
00:41Avcılar’da motosikletten inerken düştü; otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu
04:4414 ay hapis yatıp 8 yıl sonra aklanan Özgür öğretmen, öğrencilerine kavuşmak için gün sayıyor
04:4847 yıldır dede yadigarı su değirmenini işletiyor
04:441915 Çanakkale Köprüsü çevresinde balık avcılığına yasak getirildi
03:28Kavgada ateşlenen kurşunun isabet ettiği Muhammed’in babası: Okula gidecekti, mezarda yatıyor
06:56Eminönü'nde taciz ettikleri 2 kadını darbeden sanıklar 2'nci kez hakim karşısında: Tehdit edildim ölmek istemiyorum