04:06Tartıştığı büfe çalışanını boğazından bıçaklayan sanığa 9 yıl 7 ay hapisKarşıyaka Belediyesi'nde DİSK Genel-İş 10 No'lu Şube üyesi, Kent A.Ş. ve Personel AŞ'de çalışan işçiler, maaş ve geriye dönük toplu iş sözleşmesi (TİS) haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eyleme görüşmeler sonrası son verdi. Ancak işçiler, ödemelerle ilgili somut bir adım atılmadığını belirtip, 22 Eylül akşamı yeniden iş bırakma eylemi başlattı. Eylemin ardından Karşıya ilçesinin cadde ve sokaklarında çöp yığınları oluştu. Oluşan çöp yığınları ve kötü korku ise vatandaşların tepkisini çekti. Ardından, bölgeye giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çöpleri toplattı. Esnaf ve vatandaşla da bir araya gelen Başkan Tugay, şikayet ve talepleri dinledi. Çöpleri toplatmasının ardından Karşıyaka Belediye binasına geçen Tugay burada ilçedeki çöplerle ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile toplantı yaptı. Toplantı çıkışında binanın önünde bir araya gelen sendikalı işçiler, çöpleri Büyükşehir Belediyesi ekiplerine toplatan Başkan Tugay'a tepki gösterdi. Ardından 25 Eylül akşamında ise DİSK Genel-İş 10 No'lu Şube temsilcileri, Ünsal ile yapılan görüşmenin ardından eyleme son verdiklerini duyurdu.
İşçilerin akşam vardiyası itibarıyla çöp toplama mesaisine başladığı ve kısa sürede çöplerin tamamının toplanacağı ifade edildi. Ancak, buna rağmen Karşıyaka'nın işlek cadde ve sokaklarında yığın haldeki çöplerin alınmadığı görüldü.
03:27Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası Samsun’da devam ediyor
04:50Motosikletli şüpheliler altın dolu çantayı gasbetti; o anlar kamerada
00:32Fergio House'un 'adliyede helikopter' paylaşımına soruşturma
02:51Kasım yağışları, kuruyan Ulaş Gölü'ne 'ilaç' oldu
04:51Aort yırtığı olan hasta 8 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu
01:38Küçükçekmece'de 'dur' ihtarına uymayıp araçla çarptığı kadın hayatını kaybetti: 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezam olduğu için kaçtım
01:362 kardeşi yaralayan pitbullun sahibi: Köpeğim koruma içgüdüsüyle saldırdı